Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Atac armat la o sinagogă din SUA: Cel puțin 11 oameni au murit. Reacția lui Donald Trump

Atac armat la o sinagogă din SUA: Cel puțin 11 oameni au murit. Reacția lui Donald Trump

Atac armat la o sinagogă din orașul american Pittsburgh, aflat în statul Pennsylvania. Cel puțin 11 oameni au murit, după ce un bărbat a deschis focul în timpul slujbei, arată CBS News. În urma atacului, Președintele SUA, Donald Trump, a făcut declarații despre acest atac, despre care spune că a fost provocat de ură.

Potrivit sursei citate, atacatorul s-a predat deja autorităților, acesta fiind încătușat. Totodată, bărbatul a tras asupra a trei polițiști, aceștia fiind răniți.

„Bărbatul înarmat este o persoană albă, cu barbă, care s-a predată după un schimb de focuri cu poliția. Cel puțin 8 oameni au murit”, arată poliția.

Sinagoga se află la aproximativ 10 minute de centrul orașului Pittsburgh, într-un cartier în care există foarte mulți oameni evrei. Potrivit presei de peste ocean, bărbatul a strigat în timpul atacului „Toți evreii trebuie să moară!”.

Totodată, și președintele Statelor Unite ale Americii a reacționat în urma atacului din orașul Pittsburgh. „Este un lucru îngrozitor ce se întâmplă din cauza urii în această țară”, a declarat Donald Trump.

De altfel, bărbatul care a comis atacul din sinagoga aflată în orașul american Pittsburgh a fost identificat drept Robert Bowers. 


CITEȘTE ȘI: VIDEO/ Nicole Cherry schimbă prefixul, dar nu se mută din casa părinților! „Poate când o să am o relație serioasă”


Foto: EPA

Close
Închide
  Close