Mergi direct la conținut »
UPDATE / Atac cu cuțitul în Gara Centrală din Amsterdam. Răniții sunt americani, iar atacatorul este afgan. A fost un atac terosit Galerie foto
3imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE / Atac cu cuțitul în Gara Centrală din Amsterdam. Răniții sunt americani, iar atacatorul este afgan. A fost un atac terosit

UPDATE / Atac cu cuțitul în Gara Centrală din Amsterdam. Răniții sunt americani, iar atacatorul este afgan. A fost un atac terosit

Trei oameni au fost răniți în timpul unui atac cu cuțitul în Gara Centrală din Amsterdam, vineri, 31 august. Atacatorul a fost împușcat de poliția olandeză.

UPDATE – 1 sep, ora 20.30: Autorul atacului a acţionat cu o motivaţie teroristă, a anunţat sâmbătă Primăria Amsterdamului, într-un comunicat cu primele informaţii obţinute de autorităţile olandeze după interogarea suspectului, transmit agenţiile internaționale. 

„Primele declaraţii date de suspect indică faptul că a avut o motivaţie teroristă”, se arată în textul publicat, care mai precizează că afganul este deţinător al unui permis de reşedinţă german.

UPDATE – 1 sep, ora 15.15: Cele două persoane rănite în atacul cu cuţit comis vineri la Gara Centrală din Amsterdam sunt cetăţeni americani, a anunţat ambasadorul SUA în Olanda, informează Agerpres.

Ambasadorul Pete Hoekstra a mai precizat că cei doi sunt turişti aflaţi în vacanţă la Amsterdam. Ei se află în prezent în spital, rănile suferite fiind serioase.

Atacatorul este un tânăr afgan în vârstă de 19 ani. El este de asemenea internat în spital, după ce a fost rănit de focurile de armă trase de poliţiştii care au intervenit la locul atacului. Motivaţiile sale încă nu sunt cunoscute. ‘Toate scenariile sunt luate în consideraţie’, se arată într-o declaraţie a poliţiei olandeze.

UPDATE – Ora 17.40: „Poliţia a tras asupra unui suspect în urma unui incident cu armă albă care a avut loc la gara Amsterdam-Central”, a revenit poliţia locală cu informații, pe contul său de Twitter, precizând la scurt timp că gara a fost închisă, așa cum a anunțat inițial, dar nu evacuată. Doar două căi nu sunt accesibile pasagerilor. Cu toate acestea, traficul tramvaielor cu plecare de la gară a fost întrerupt.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

Cei doi răniţi, precum şi presupusul atacator, au fost transportaţi la spital, a adăugat poliţia din Amsterdam.

Identitatea atacatorului nu a fost încă stabilită, iar poliţia nu poate spune deocamdată dacă este vorba de un atac terorist. Potrivit postului local de televiziune AT5, citat de Agerpres, incidentul ar fi urmat unei dispute verbale.

În această gară extrem de frecventată din capitala olandeză se înregistrează un trafic de circa 250.000 de persoane zilnic, potrivit statisticilor furnizate de ghidul de călătorii Amsterdam.info.


”Un suspect a fost împușcat, după ce a înjunghiat mai multe persoane la Stația Centrală din Amsterdam”, a spus poliția olandeză pe Twitter, indicând că gara a fost evacuată și traficul a fost închis.

CNN informează că victimele au fost transportate la spital, alături de atacator, dar starea oamenilor răniți nu este cunoscută încă.


CITEȘTE ȘI: VIDEO/ Dana Enache, redactorul-șef VIVA!, face dezvăluri despre coperta cu Elena Udrea gravidă. Cum au fost obținute fotografiile


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close