Mergi direct la conținut »
Atenție! Cercetătorii avertizează că îndulcitorii artificiali îți cresc pofta de mâncare
Ştiri Libertatea > Ştiri

Atenție! Cercetătorii avertizează că îndulcitorii artificiali îți cresc pofta de mâncare

Îndulcitorii artificiali te pot face să te simți mai înfometat? Unii cercetători din Australia spun ca pot, iar ei cred că știu de ce și vin cu explicația.

Cercetatorii spun că îndulcitorii artificiali în alimente sau în produse procesate, cum ar fi băuturile carbogazoase dietetice, pot determina creierul să te facă să simți nevoia de a mânca mai mult.

Mai exact, aceștia susțin că îndulcitori artificiali afectează modul în care creierul reglementează apetitul și percepțiile gustative din gura noastră.
„Aceste constatări consolidează în continuare ideea că tipurile de alimente și băuturi procesate fără zahăr nu sunt chiar așa inerte cum am anticipat”, a declarat profesorul Herbert Herzog de la Institutul de Cercetari Medicale Garvan, într-un comunicat de presa.

„Îndulcitorii artificiali pot, de fapt, schimba modul în care oamenii percep dulceața alimentelor pe care le consumă, cu o discrepanță între nivelurile de dulceață și energie, fapt pentru care determină o creștere a consumului caloric”, a mai adăugat acesta.

Citește mai mult pe libertateapentrufemei.ro.

Close
Închide
  Close