Mergi direct la conținut »
Au reclamat biserica la Garda de Mediu, din cauza slujbelor transmise în difuzoare
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Au reclamat biserica la Garda de Mediu, din cauza slujbelor transmise în difuzoare

Mai mulţi brașoveni care locuiesc în apropiere de Biserica Sfântul Toma, din cartierul Răcădău, au sesizat Garda de Mediu, deranjaţi de volumul difuzoarelor amplasate în exteriorul bisericii, mai ales în timpul slujbelor religioase.

De Iulian Cuibar,

”Această sesizare a fost o premieră pentru Garda de Mediu Braşov şi singura de acest gen de până acum. Am luat măsurile cuvenite, am verificat nivelul sonor în zonă şi am găsit înţelegere din partea parohiei respective, care a diminuat sonorul difuzoarelor amplasate în exterior. În jurul bisericii, este un cartier de locuinţe, iar cetăţenii au reclamat că la anumite ore îi deranjează volumul din boxele exterioare. Din alte cartiere nu am primit asemenea sesizări”, a precizat  Mircea Paraschiv, şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu Brașov.

Biserica Sfântul Toma se află pe strada Dobrogeanu Gherea, cea care leagă cartierul Răcădău de Centrul Istoric, traversând Muntele Tâmpa. Zona, un cartier de case, este una extrem de liniştită.

În prima jumătate a anului 2016, la Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu Braşov s-a înregistrat un număr de 171 de reclamaţii, din care au fost soluţionate 120, restul fiind direcţionate către alte instituţii sau clasate, după caz, a precizat Mircea Paraschiv în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural care a avut loc astăzi.

Close
Închide
  Close