Mergi direct la conținut »
Autostrada urbană este în beznă la nici o lună de la inaugurare. Hoții au furat 4 kilometri de cabluri
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Autostrada urbană este în beznă la nici o lună de la inaugurare. Hoții au furat 4 kilometri de cabluri

Hoții au furat aproape patru kilometri de cablu de pe Autostrada Urbană și au lăsat jumătate din ea în beznă. La intrarea de pe Șoseaua Petricani, aceasta este iluminată de pe stâlpi folosindu-se becuri cu led, dar după 3 kilometri se face întuneric. Autostrada Urbană a fost inaugurată chiar înainte de Crăciun, iar problema a fost abia atunci descoperită. Explicația este simplă: cablul de alimentare al stâlpilor, din cupru, nu mai există. Problema este că nu se știe exact când a fost furat, și de aici și dificultatea de a fi înlocuit!

De Mihai Niculescu,

Becurile cu LED de pe stâlpi, economice și puternice îi ajută pe șoferi să circule în condiții de siguranță sporită iar iluminatul este unul din criteriile unei autostrăzi urbane. Minunea nu ține însă decât trei kilometri, pentru că alimentarea prin cablu nu mai există, arată Radio România Actualități.

Aproape patru din cei șase kilometri ai autostrăzii sunt în beznă, iar situația ar exista chiar înainte de darea în folosință a intrării de pe Șoseaua Petricani a Autostrăzii Urbane, care se contiuă cu Autostrada București-Ploiești.

Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră a descoperit problema după inaugurare, iar purtătorul de cuvânt al instituției a explicat de ce este în beznă:

„Pentru că au dispărut cablurile de la reţeaua electrică. Acele cabluri sunt din cupru, acum imaginaţi-vă şi dumneavoastră pentru cine erau atractive” a declarat oficialul pentru Știrile Protv.

Alin Șerbănescu nu poate avansa un termen de remediere, dar spune că situația va fi soluționată „cât mai repede”. „Acum trebuie să vedem exact cine va plăti acele cabluri” spune el, și aici problema devine spinoasă.

Nu a fost stabilit momentul furtului, astfel că răspunderea este pasată între CNAIR și constructor, compania Aktor.


Citește și: O deținută care și-a ucis iubitul este Miss în Brazilia. Cum a câștigat concursul de frumusețe din pușcărie / FOTO&VIDEO


 

Close
Închide
  Close