Mergi direct la conținut »
UPDATE / Avaria la rețeaua electrică din Gara de Nord a fost remediată, dar trenurile au întârzieri mari
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

UPDATE / Avaria la rețeaua electrică din Gara de Nord a fost remediată, dar trenurile au întârzieri mari

Sunt probleme în Gara de Nord, în această dimineață, din cauza unui cablu de înaltă tensiune defect. Sunt funcționale doar patru linii, din cele 12, iar din acest motiv sunt semnalate întârzieri de sute de minute.

De Dragoș Tănase,

UPDATE – Ora 08.50: Reprezentanţii CFR SA au anunțat că echipele feroviare au lucrat pentru remedierea problemelor, care au fost rezolvate în jurul orei 08.15.

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă timp de două ore pe cinci linii din Gara de Nord, din această cauză înregistrându-se întârzieri ale trenurilor atât la sosiri, cât şi la plecări, unele fiind și de peste 100 de minute.

Potrivit sursei citate, luni, 28 ianuarie, începând cu ora 06.15, nu a existat tensiune în firul de contact care asigură alimentarea cu energie electrică a liniilor 5-12 din Gara de Nord.

„Începând cu ora 6:15 a apărut o problemă tehnică în sistemul de alimentare cu energie electrică a firelor de contact care asigura intrarea şi ieşirea trenurilor în Gara de Nord, de la linia 5 până la linia 12. În acest interval s-a asigurat plecarea şi sosirea trenurilor în Gara de Nord doar de la liniile 1-4.Trenurile intră şi ies din Gara de Nord treptat. Cele care staţionează sunt oprite fie în gările din apropierea Capitalei fie pe parcurs”, a declarat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, la Digi 24.

Avaria, care a apărut în zona Podului Grant, nu a afectat și activitatea din Gara Basarab.

În urmă cu trei zile, trenurile au plecat cu întârziere din Gara de Nord și Basarab, tot din cauza unor întreruperi de curent.

FOTO – EVZ / Razvan Valcaneantu


Citește și… Iadul alb i-a lăsat pe români în beznă. Un reporter a fost în weekend într-un sat din județul Ialomița, cel mai afectat de fenomenele extreme din ultimele zile


 

Close
Închide
  Close