MENIU CAUTĂ
, de Paul Barbu

Aventura la Neversea 2018. În Gara Constanța turiștii sunt întâmpinați de taximetriștii puși pe jecmăneală și de șuții ”cu mâini agere”

Distribuie

Aventura la Neversea 2018 începe încă din gară cu experiențe neplăcute. Astfel că, imediat ce au pus piciorul pe peronul gării din Constanța, turiștii sunt asaltați cu oferte care mai de care mai colorate. Dacă nu vrei cazare sau taxi, poate, înainte de festivalul de la malul mării, vrei să îți ghicească în palme vreo expertă în chiromanție.

Șuții și-au făcut și ei apariția printre turiștii obosiți, care au trebuit să îndure un drum de 3 ore, dacă au venit din Capitală, într-o înghesuială infernală. Așa că în toată viermuiala din sala de așteptare a gării care a devenit neîncăpătoare, câțiva indivizi se atenționează între ei: „Geanta, geanta!”.

La orele 11.00, gara Constanța s-a umplut în mai puțin de două minute, după ce garniturile de București și Oradea au garat în același timp.

Aventura la Neversea 2018. Taximetriștii au promoții

Transpirați și cu nervii întinși la maxim sunt luați la promoție de șoferii de taxi, care „au un preț bun” dacă merg în Mamaia. Așa se face că la patru tineri, unul dintre binevoitorii șoferi le-a făcut oferta imbatabilă de 100 de lei până în Mamaia, desi cursa nu face decât 25 de lei.

În afara gării, acum, chiar și cei de la firmele care sunt mai serioase, negociază terife duble sau chiar triple pentru cursele de 15-20 de lei. Principiul este unul simplu: din peste 1000 de oameni care au venit în doar câteva minute, trebuie să fie măcar un turist atât de disperat și de neștiutor care să accepte să plătească mai mult o cursă.

Aventura la Neversea 2018. Cazarea este și ea la ofertă

Anul trecut, reporterii Libertatea scriau de „clanul babelor care oferă cazare”. Anul acesta le-am văzut din nou, în fața gării, la concurență cu alte personaje care ofereau cazare la ofertă. Cel mai mic preț, 80 de lei pe cameră, în locații pe care turiștii urmează să le afle doar după ce ajung la destinație.

Pentru cazare s-a ajuns la limita agresivității fizice. „Imobiliarii” de ocazia au și planuri de atac bine puse la punct. Astfel că atunci când localizează o țintă, se fac evantai în jurul ei. Sunt vreo patru – cinci persoane și vin să-I facă „ofertă”, iar dacă încerci să treci printre ei, se țin după potențialul client și trag de mână, de haine, doar, doar o mai sta câteva momente să se lase convinsă.

Harta spațiului uriaș în care se va desfășura Neversea 2018.

Programul NEVERSEA 2018 pe zile și ore, îl puteți consulta aici.

FOTO: Dumitru Angelescu

CITEȘTE ȘI

GALERIE FOTO&VIDEO/ Imagini în premieră de la Neversea 2018. Totul e șantier, se lucrează la foc continuu


Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini cu plaja din Mamaia

Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini din Vama Veche

Citește mai multe despre gara constanta, Investigații şi Reportaje și Neversea pe Libertatea.

Comentarii