Mergi direct la conținut »
Avertismentul dat de Victor Ponta. „Corina Crețu demisionează din Comisia Europeană și României nu îi va fi bine”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Avertismentul dat de Victor Ponta. „Corina Crețu demisionează din Comisia Europeană și României nu îi va fi bine”

Avertismentul dat de Victor Ponta. „Corina Crețu demisionează din Comisia Europeană și României nu îi va fi bine”

Victor Ponta a declarat că de acum înainte României îi va fi mai greu la capitolul fonduri europene, după ce Corina Crețu și-a dat demisia din Comisia Europeana. De asemenea, acesta a ținut să precizeze că, în locul ei ar putea veni persoane care sunt mai severe în ce privește alocarea banilor. „Să vă dau o veste proastă: pe 2 iulie, Corina Crețu nu va mai fi comisar european, deja și-a prezentat demisia dlui Juncker. Va fi parlamentar european. În locul său va veni un comisar probabil finlandez, probabil dl (Jyrki) Katainen (actualul comisar pentru munca, crestere economica, investiții și competitivitate - n.red.), care este un tip foarte dur și rigid, ca să spun așa. Și atunci să vedeti cum va fi cu fondurile europene! Că tot s-a plâns Guvernul de Corina Cretu, care vrea să îi ajute", a explicat Ponta, miercuri seara, la Digi24. "Dacă ați văzut, s-a început procedura împotriva Italiei. România nu e Italia, e ceva mult mai mic. Deci o să avem niște parteneri mult mai dificili decat dl Juncker, care era un tip bonom, simpatic, pe final de mandat. Daca va veni dl (Michel) Barnier sau dna (Margrethe) Vestager (actualul comisar pentru concurenta - n.red.) ... dna Vestager s-a luptat cu Google, se va lupta și cu România, nu va ceda absolut nimic", a mai avertizat liderul Pro România.

La începutul lunii noiembrie expiră mandatul Comisiei Europene conduse de Jean Claude Juncker. Cinci dintre actualii comisari europeni au fost aleși europarlamentari la alegerile din 26 mai, inclusiv Corina Cretu, comisarul pentru dezvoltare regională.

Citește și

Institutul Reuters a sesizat schimbarea Libertatea: „Echipa de investigații deschide dezbateri importante, prin social media”

 
 
Close
Închide
  Close