MENIU CAUTĂ
, de Alina Guta

BACALAUREAT, sesiunea august-septembrie: Aproape 100.000 de candidați vor începe luni examenele

Distribuie

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an începe luni, 20 august, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă, probe ce se vor desfăşura şi în ziua de marţi 21 august, respectiv miercuri 22 august (limba maternă). Pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 12.726 de candidaţi.
Numărul total de candidaţi care s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat în sesiunea august-septembrie este de 99.111. Aceştia au fost repartizaţi în 304 centre de examen.
Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă este programată în intervalul 21-22 august, în timp ce evaluarea competenţelor digitale va avea loc în zilele de 23 şi 24 august.
Prima probă scrisă (limba şi literatura română) din cadrul sesiunii curente se va desfăşura luni, 27 august. Aceasta va fi urmată marţi, 28 august, de proba de limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului este programată miercuri, 29 august.
Ultima probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării – va avea loc, vineri, 31 august.
În data de 2 septembrie vor fi afişate primele rezultate (până la ora 16.00) şi vor fi depuse contestaţiile (16,00 – 20,00). Acestea vor fi soluţionate în intervalul 3-4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 5 septembrie.
 
 

Comentarii