După cum bine știm, baia poate fi de două feluri: baia mică și baia mare. Adică dușul scurt, cel de fiecare zi și baia în cadă, cea care durează chiar și o oră și care este cea mai mare bucurie pentru orice copil, pentru că presupune joacă la discreție și o mulțime de timp de distracție. Așa că, dacă la momentul negocierii te prezinți cu opțiunea băii mari, ai câștigat din start și cel mic intră direct fără discuții suplimentare.

Baia cea mare este momentul în care toate jucăriile prind viață, se construiesc nori de spumă, iar imaginația celor mici atinge cote maxime. E o plăcere să stai să îi asculți din spatele ușii cum inventează jocuri, cum imită voci și născocesc tot felul de povești care mai de care mai delicioase. Jucăriile plutesc și se scufundă, se războiesc și fac salturi meșteșugite, iar rățuștele învârtite traversează cada dintr-o parte într-alta.

Evident, apa curge la nesfârșit, norii de spumă invadează întreaga baie, se face apă peste tot, covorașele plutesc, dar toate lucrurile acestea merită: e momentul lor de fericire supremă.

Momentul cel mai dificil este ieșitul din baie și, implicit, terminarea jocului. După multe momente de negociere dură, după ce ultimele cinci minute s-au transformat deja în douăzeci, iar ultimul-ultim minut s-a multiplicat și el considerabil, cu degetele încrețite ca niște stafide, cel mic iese, roșu ca racul, dar mulțumit și bucuros. S-a încheiat un nou episod de “baie mare”. Iar nouă nu ne rămâne acum decât să readucem baia la ce era înainte să înceapă marea bălăceală.

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu
Recomandări

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu

Pentru părinți, operațiunea “baia cea mare” începe cu pregătirile pentru acest lucru și se termină cu mult timp după ce cel mic a terminat bălăceala, cu curățatul și ștersul. E ceva efort și se pierde ceva timp, dar bucuria celor mici face ca tot efortul să merite de fiecare dată.

Pentru ca baia cea mare să se desfășoare în cele mai bune condiții, trebuie să ne asigurăm de fiecare dată că totul este curat, cada este spălata și curățată cu multă grijă – știm cu toții că de multe ori apa care curge la robinetul de la cadă, mai ales pentru cei care locuiesc la bloc, nu este de fiecare dată cea mai curată, motiv pentru care reziduurile rămase pe cadă după folosirea ei trebuie spălate.

Pentru acest lucru există Nufăr Baie. A fost special creat pentru a îndepărta uşor şi eficient murdăria şi petele de săpun de pe obiectele sanitare şi celelalte suprafeţe din baie. De asemenea, produsul îndepărtează calcarul şi rugina, redând în acelaşi timp strălucirea. Parfumul este unul foarte proaspăt, de flori de soc.

Iar jocul și joaca pot continua la nesfârșit!

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism