MENIU CAUTĂ
07 Dec. 2018 17:08

Banii de pensii s-au terminat, așa că Guvernul ia 43 de milioane de lei din fondul de rezervă. Cum justifică decizia

Distribuie

Guvernul Viorica Dăncilă apelează la fondul de rezervă pentru plata pensiilor și a ajutoarelor de bătrânețe. Mai exact, peste 43 de milioane de lei au fost scoși din fondul de rezervă pentru anul 2018 cu această destinație, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În afară de pensii și ajutoare, banii vor fi folosiți și pentru achitarea comisionului Poștei Române pentru plata drepturilor de asigurări sociale.

„S-au înregistrat cheltuieli mai mari decât cele estimate iniţial din cauza faptului că au fost introduse în plată dosare noi de pensionare în număr mai mare decât s-a anticipat, dar şi din cauza creşterii cu 10% a cheltuielilor pentru transmiterea şi achitarea drepturilor finanţate din bugetul asigurărilor sociale de stat la domiciliul beneficiarilor, ca urmare a majorării la 1,1% a comisionului poştal, conform prevederilor art. 8 din OUG nr. 102/2018”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi, la finalul şedinţei de Guvern.

Suma necesară pentru suplimentarea bugetului Ministerului Muncii este de 43.236.000 lei, iar mai bine de 99% din sumă va fi trimisă pensionarilor, potrivit zf.ro

– 42.566.000 de lei sunt necesari pentru plata pensiilor şi ajutoarelor de bătrâneţe şi pentru achitarea comisionului poştal aferent, majorat la 1,1 % conform prevederilor art. 8 din OUG nr. 102/2018, astfel că bugetul ministerului va fi suplimentat cu această sumă la Capitolul 56.01 „Transferuri cu caracter general între diferite nivele ale administraţiei”, titlul 51 „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice”, articolul 51.01 „Transferuri curente”, alin. 51.01.07 „Transferuri din bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat”.

FOTO: HEPTA / MEDIAFAX FOTO


Citește și: Nepotul lui Tudorel Toader și soția lui Adrian Țuțuianu, angajați la Curtea de Conturi. Concursul de angajare, contestat din interior: „Jaf!”


 

Citește mai multe despre guvern și pensii pe Libertatea.

Comentarii