Mergi direct la conținut »
Un bărbat din Craiova a vrut să vândă monede antice pe Internet. E cercetat acum de Poliție
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un bărbat din Craiova a vrut să vândă monede antice pe Internet. E cercetat acum de Poliție

Un bărbat din Craiova a vrut să vândă monede antice pe Internet. E cercetat acum de Poliție

Un bărbat din Craiova a vrut să vândă monede antice pe Internet. Anchetatorii au descoperit în locuința acestuia 25 de monede romane, dar și mai multe obiecte de patrimoniu, care ar fi fost furate dintr-un sit arheologic.

Obiectele au fost confiscate, iar anchetatorii au deschis un dosar penal pentru furt și acces cu detectoare de metale în zone cu patrimoniu arheologic, fără autorizație, informează News.ro.

Bărbatul din Craiova a încercat să vândă 25 de monede romane pe Internet. O polițistă sub acoperire s-a dat drept client și i-a spus individului că ar vrea să cumpere obiectele de patrimoniu.

Un bărbat din Craiova a vrut să vândă monede antice. Ce au găsit polițiștii în locuința acestuia

Monedele antice au fost confiscate, iar bărbatul a fost dus la audieri la Inspectoratul de Poliție Județeană Dolj. Anchetatorii au descins în locuința craioveanului, unde au descoperit mai multe obiecte de patrimoniu, printre acestea și două brățări din monede antice.

„În baza unui mandat de percheziţie emis de magistraţii Judecătoriei Craiova s-a procedat la percheziţionarea locuinţei acestuia de unde au mai fost ridicate două brăţări alcătuite din monede antice, precum şi un lot de 24 de monede antice, 6 tetradrahme thasiene, o drahmă Histria şi 17 monede din perioada creştină”, a declarat Amelia Barbu, ofiţer de relaţii publice al IPJ Dolj.

Specialiștii urmează să realizeze o expertiză a tuturor obiectelor ridicate pentru a afla din ce sit arheologic au fost sustrase.

Totodată, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală şi continuă cercetările  pentru a stabili cum acționa bărbatul. O anchetă a fost demarată pentru furt şi „acces cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic, fără autorizare”.

Close
Închide
  Close