Bărbatul care a mușcat un polițist în Craiova a fost condamnat la închisoare. Ce pedeapsă a primit scandalagiul

19 iunie 2017 15:44

Bărbatul care a mușcat un polițist în Craiova a fost condamnat definitiv la închisoare. Marius Urîtu își va petrece următorii doi ani și șapte luni în spatele gratiilor pentru ultraj. Mai mult, olteanul în vârstă de 25 de ani a primit și o amendă penală în valoare de 1.200 de lei pentru distrugere.

Tânărul din comuna Mârșani a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de ultraj și distrugere, informează Gazeta de Sud. În noaptea de 26 martie 2016, Marius Urîtu a fost ridicat pentru a fi dus la secție, însă, pe drum, a mușcat un polițist.

„Inculpatul Urîtu Marius, fiind transportat cu autospeciala de poliție către Secția 1, a exercitat acte de violență fizică a persoanei vătămate, respectiv l-a mușcat de brațul drept, acte care i-au produs acestui funcționar public leziuni traumatice a căror gravitate este evaluată prin cel mult 90 de zile de îngrijiri medicale“, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Bărbatul care a mușcat un polițist în Craiova a mai avut probleme cu legea

La secția de poliție, Marius Urîtu a continuat scandalul și a spart un geam. Doljeanul a fost trimis în judecată pentru ultraj și distrugere. Tânărul și-a recunoscut faptele, iar în februarie, a fost condamnat la șapte luni de închisoare pentru ultraj. Totodată, a primit o amendă penală de 1.200 de lei pentru distrugere.

Pedeapsa a fost contopită cu una mai veche, de doi ani de închisoare cu suspendare, primită într-un dosar de ultraj și lovire. Așa se face că bărbatul urmează să execute doi ani și șapte luni de închisoare.

Mai mult, Marius Urîtu a fost obligat de instanță să-i plătească polițistului pe care l-a mușcat suma de 1.000 de lei ca daune morale.

Sentința pronunțată de Judecătoria Craiova a fost atacată cu apel. Magistrații Curții de Apel au respins, vineri, apelul formulat de inculpat. Hotărârea instanței este definitivă. Polițiștii l-au dus pe Marius Urîtu la Penitenciarul Craiova, în baza mandatului emis de instanță.

În aceeași zi a fost condamnat la închisoare și un craiovean de 30 de ani, care a amenințat șase polițiști cu un cuțit și cu o bâtă și care a vrut să arunce în aer blocul în care locuiește. Găsit vinovat de șase infracțiuni de ultraj, Marian Sorin Prioteasa a fost condamnat definitiv la un an și patru luni de închisoare cu executare.

sursă foto: Gazeta de Sud

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro