Mergi direct la conținut »
Bărbatul care și-a pierdut familia în tragedia din Timișoara:
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Bărbatul care și-a pierdut familia în tragedia din Timișoara: "Medicii s-au gândit că soția a încercat să se sinucidă"

Bărbatul care și-a pierdut familia în tragedia din Timișoara: „Medicii s-au gândit că soția a încercat să se sinucidă”

Bărbatul care și-a pierdut soția și copilul de doar trei ani după deratizarea din blocul din Timișoara a povestit pentru Libertatea momentele de groază prin care a trecut.

De Andreea Radu, Daniel Stanciu,

Bărbatul a povestit că sâmbătă dimineață, după ce a plecat soția lui la serviciu, copilul, un băiețel în vârstă de trei ani, a început să se simtă rău.

„M-am dus la urgențe acolo la noi și domnul doctor care a fost de gardă i-a făcut un consult. Mi-o dat o rețetă. Tot așa s-a simțit. Am telefon după salvare, a venit de la Spitalul Luis Țurcanu. L-am dus la spital a doua oară. Acolo jos cât am stat mi-au spus că are diabet. L-a mutat la terapie intensivă, acolo a rămas mama cu el”, a povestit Teodor Ion Bota.

În timp ce bărbatul a plecat să cumpere câteva lucruri necesare pentru spital, a fost sunat de soția lui.

Mă sună nevasta și mi-a spus: a ieșit cineva din salon de acolo și a spus că inima lui Darius s-a oprit. Când am auzit asta, eram terminat. Mi-a spus: se luptă ca să-l resusciteze. Și-a revenit, zice, dar încă-l mai resuscitează. A ieșit o doamnă doctor și mi-a spus: ne pare rău, dar copilul s-a dus.

Tatăl lui Darius:
Mama și fiul au murit în urma dezinsecției din blocul de la Timișoara

După ce copilul a murit, Teodor Ion Bota și soția lui s-au întors acasă, unde femeia de 29 de ani a început să se simtă rău.

„Sâmbătă noaptea a început și ea, avea simptomele pe care le-a avut băiețelul. Eu la fel, mă durea stomacul, stare de somnolență așa. Nevasta rău, rău și rău. Am dat telefon la salvare”, descrie omul momentele de coșmar prin care a trecut.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Cuplul a fost dus la spital, iar cei doi au fost puși pe perfuzii. Medicii i-au întrebat ce au mâncat.

„N-au spus nimic medicii. Probabil ceva intoxicație, au spus, dar nu știau nici ei de la ce și de la cum”, a spus el, povestind cum doctorii au bănuit că soția lui ar fi încercat să se sinucidă.

Medicii de aici s-au gândit la altă variantă, că dacă copilul a decedat primul, s-au gândit că soția a luat ceva, că s-a pierdut cu firea, ca să se omoare și ea. Când am spus că și mie mi-e rău, de abia atunci au realizat că ceva nu e în regulă de acolo de la bloc. Acum mă simt mai bine, dar în suflet nu mă simt așa bine.

Teodor Ion Bota:
Teodor Ion Bota se află în acest moment internat la
Spitalul Clinic județean de Urgență „Pius”

Bărbatul a mai povestit faptul că Darius nu a atins niciodată pastilele toxice și că nu s-a jucat în perioada în care s-a făcut deratizarea pe holul blocului sau pe casă scării.

De asemenea, omul a relatat că a văzut 3 persoane pe coridorul blocului care izolau pe lângă tocurile de la ușă.

„Nu știam ce se întâmplă. Am văzut și un vermorel lângă ei. Nu aveau echipament pe ei”, a spus Bota.

Tatăl care și-a pierdut atât soția, cât și băiețelul, a mai povestit că și-a văzut vecinii plângând înainte ca Darius să moară. Apoi a realizat că oamenii plângeau pentru că le murise bebelușul de 10 zile.

După dezinsecția și deratizarea efectuată la un bloc de garsoniere din Timișoara de o firmă care nu avea autorizație, cu o substanță letală pentru om, , trei persoane și-au pierdut viața și alte peste 40 au fost internate.

Patronul firmei de dezinsecție a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce magistrații au stabilit că a folosit ilegal substanța toxică Delicia – GASTOXIN, sub formă de tablete.

Close
Închide
  Close