Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV | Baschetbaliștii americani de la Brăila au cerut paza Poliției. Avocat: ”Se tem pentru viața lor”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV | Baschetbaliștii americani de la Brăila au cerut paza Poliției. Avocat: ”Se tem pentru viața lor”

EXCLUSIV | Baschetbaliștii americani de la Brăila au cerut paza Poliției. Avocat: ”Se tem pentru viața lor”

Baschetbaliștii americani de la Brăila au cerut paza Poliției. Avocatul Bogdan Botea, cel care îi reprezintă în anchetă pe Joseph McClain, pe Shaquille Johnson și pe Joshua Keyes, sportivi legitimați la Cuza Sport Brăila, a solicitat instanței acordarea statutului de martori vulnerabili pentru cei trei sportivi implicați în măcelul de la ”The Music Pub” din Brăila

De Viorel Tudorache,

Joseph McClain, 24 de ani, și Darell Bowie, 25 de ani, au fost internați în spital după ce au fost înjunghiați de o bandă de interlopi în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„Toți trei se tem pentru viața lor. Am cerut instanței să fie păziți de Poliție 24 de ore din 24. Joseph McClain, unul dintre cei doi înjunghiați, a cerut să fie păzit în Spitalul Județean de Urgență Brăilă. Eu am pătruns fără nicio problemă în salonul lui, luni noapte, la ora 23:30, fără să mă întrebe nimeni unde mă duc. Paza este de formă”, a precizat, pentru Libertatea, avocatul Bogdan Botea.

Opt filmări din unghiuri diferite

Avocatul a mai spus: „Înregistrările video ridicate de polițiști din local sunt principala probă din dosar. Există opt filmări, din unghiuri diferite. Opt fișiere video. Atât din interior, cât și din exterior. Atacul cu cuțitul nu este surprins pe filmări, deoarece s-a petrecut lângă toaletă, unde legea nu permite montarea de camere video. Parchetul analizează filmările, iar din deplasarea persoanelor s-a restrâns deja cercul suspecților. Dasaev a fost recunoscut de persoane din club, fără să știe despre cine e vorba. A mai fost identificat un suspect, dar nu vă pot spune despre cine e vorba, pentru că este căutat. Pe lângă cei doi, mai sunt șapte agresori căutați și ei. Probabil că anchetatorii vor face publice filmările, pentru a fi găsiți mai ușor ceilalți suspecți”.

Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani
Recomandări

Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani

„Agresorii au profitat de scăpările polițiștilor” 

Bogdan Botea nu înțelege „scăpările” anchetatorilor: „Nimeni nu l-a întrebat pe Dasaev unde sunt hainele cu care a fost îmbrăcat în noaptea incidentului, în condițiile în care toți ceilalți martori au fost audiați cu sânge pe ei. Primul a fost audiat Joshua Keys, duminică, la ora 12:15. Este ciudat că după ce a ajuns la fața locului, Poliția s-a rezumat să ia câteva probe de sânge de pe podea, dar nu a asigurat localul și a lăsat oamenii să plece fără să-i interegoze, așa cum se întâmplă în toate țările civilizate. Pub-ul a fost închis a doua zi, dar putea intra oricine să șteargă urmele. Zona nu era marcată. Nu s-a găsit arma cu care au fost înjunghiați cei doi sportivi americani. Agresorii au profitat de aceste scăpări ale polițiștilor”.

Cad capete după cazul ursului lăsat în agonie şi apoi împuşcat. Reacția Ministerului de Interne
Recomandări

Cad capete după cazul ursului lăsat în agonie şi apoi împuşcat. Reacția Ministerului de Interne

„Brăila ar trebui înconjurată cu sârmă ghimpată”

IJP Brăila este condus de inspectorul-șef Gluga Constantin-Adrian, considerat specialist în Combaterea Criminalitatii Organizate. ”Brăila ar trebui înconjurată cu sârmă ghimpată și declarată zonă de risc criminogen ridicat. Dasaev, principalul suspect, era în termen de încercare dup ce a fost eliberat condiționat. În mod normal, el trebuie supraveghaet de un ofițer de probațiune. Sunt dezamăgit că șeful Inspectoratului Județean de Poliție Brăila se ocupă de sancționarea polițiștilor care își fac datoria. Am citit că un polițist a fost sancționat disciplinar, după ce a amendat Consiliul Local cu 29.000 de lei pentru gropile din carosabil”, a mai spus avocatul victimelor, Bogdan Botea.


Citește și: Editorial de Claudiu Săftoiu. „Inițiativa celor Trei Mări” – un forum hărăzit României, la Centenar

Close
Închide
  Close