Mergi direct la conținut »
Bătrână din Sălaj, îngropată în spatele casei, după un conflict cu preotul. Cum s-a ajuns aici
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Bătrână din Sălaj, îngropată în spatele casei, după un conflict cu preotul. Cum s-a ajuns aici

Bătrână din Sălaj, îngropată în spatele casei, după un conflict cu preotul. Cum s-a ajuns aici

O bătrână din Sălaj a fost îngropată chiar în grădina casei sale, după un conflict al rudelor cu preotul din localitate. Familia decedatei susține că parohul le-a cerut 1.000 de lei pentru locul de veci, în condițiile în care nu ar fi avut dreptul legal să facă asta. Rudele nu s-au răzgândit nici după ce preotul a renunțat la primirea banilor și cred că scandalul a pornit de la faptul că decedata trecuse la greco-catolici.

De Mihai Niculescu,

Domnica Baciu este din localitatea Gârceiu s-a stins din viaţă la vârsta de 93 de ani. Familia susține că au vrut să o înmormânteze în cimitirul din sat dar preotul le-a cerut o taxă în valoare de o mie de lei. Oamenii susțin că de fapt taxa era doar pentru cei care nu-și plăteau contribuția anuală la biserică.

„Au mai fost cazuri, în urmă cu mai mulți ani, dar acolo a fost șaradă. Noi n-am vrut să se întâmpla asta. Chiar discutasem cu mama, atunci când s-au întâmplat acele șarade, ce o să facem dacă o să avem și noi astfel de probleme. Și mama mi-a spus să o îngropăm în grădină sau oriunde, că ea oricum o să fie moartă, numai să nu fie scandal și certuri la ea la înmormântare. Și așa a fost: a fost pace, rugăciune și liniște” a spus Marieta Chira, fiica femeii, potrivit emaramures.ro.

Preotul Gabriel Gârdan, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sălajului, susține că taxa nu are legătură cu apartenența la un cult sau altul.

„Este vorba despre o hotărâre a consiliului parohial luată în urmă cu mai mulți ani, înainte ca preotul de acum să fie numit în sat. Prin această hotărâre s-a stabilit ca în cazul persoanelor care nu-și achită contribuția anuală, atunci când au nevoie de loc în cimitir să se perceapă această taxă, destinată administrării cimitirului. Nu este încasată de preot, ci de consiliul parohial, și nu este pentru un serviciu religios, ci este o taxă pentru locul de veci” a spus preotul Gârdan.

Preotul s-a răzgândit cu câteva ore înainte de înmormântare și a anunțat familia că o pot înmormânta în cimitir, fără plata taxei, dar oamenii nu s-au răzgândit și au îngropat-o în spatele casei.

Sursa foto: emaramures.ro


Citește și: VIDEO VIRAL/ Cui a dat un tânăr bucureștean imobilizat în cărucior banii pe care doi trecători i-au oferit, confundându-l cu un cerșetor!


 

Close
Închide
  Close