MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

FOTO | Banca Centrală Europeană pune în circulaţie noile bancnote de 100 şi 200 de euro

Distribuie

Banca Centrală Europeană (BCE) va pune azi în circulaţie noile bancnote de 100 şi 200 de euro din seria ''Europa'', destinate să fie mai sigure, transmite AFP.

Acestea vor fi cea de-a cincea, respectiv a şasea bancnotă din seria „Europa”, după cea de 5 euro care a intrat în circulaţie în luna mai 2013, urmată la sfârşitul lunii septembrie 2015 de noua bancnotă de 10 euro, de noua bancnotă de 20 euro în luna noiembrie 2015 şi de cea de 50 de euro care a intrat în circulaţie în luna iulie 2016, potrivit Agerpres.

Noile bancnote „sunt mai compacte şi mai practice de utilizat, culorile sunt mai luminoase şi sunt mai sigure”, a asigurat Laure Lalouette, expertă în bancnote la BCE. În plus, „noile bancnote vor fi mai greu de falsificat. Obiectivul nostru este să fim întotdeauna în faţa falsificatorilor”, a adăugat Laure Lalouette.

La prima vedere, noile bancnote nu diferă foarte mult de vechile modele, cu excepția dimensiunilor, a constatat un jurnalist de la AFP care a fost invitat la o prezentare a noilor bancnote în apropiere de Roma, unde sunt produse.

Noua bancnotă de 200 de euro

Noua bancnotă de 100 de euro

Chiar dacă au aceeași lungime ca actualele bancnote, noile bilete de 100 şi 200 de euro din seria „Europa” au aceeași înălțime cu bancnota de 50 de euro, spre deosebire de vechea serie care avea bancnote cu o înălțime mai mare.

Noua bancnotă de 200 de euro

Noile bancnote vor putea fi gestionate mai eficient de automatele bancare, a dat asigurări BCE. De asemenea, dimensiunea lor „va fi mai bine adaptată la dimensiunea portofelelor şi vor avea o durată de viaţă mai lungă pentru că vor fi mai rezistente la uzură şi ruperi”, a adăugat instituţia de la Frankfurt.

Foto: EPA


Are o avere în grădină! Un vasluian e cel mai mare cultivator de iriși din estul Europei


 

Citește mai multe despre Euro pe Libertatea.

Comentarii