De Flavius Toader,

Bebelușul a fost adus în stare critică la spital săptămâna trecută, iar medicii nu au putut face nimic pentru a-l resuscita, au precizat oficialii americani citați de The Hill.

Marți, testele au confirmat că micuțul era infectat cu noul coronavirus.

”Cu durere și tristețe trebuie să confirm azi moartea primului copil din Connecticut din cauza COVID-19. Un bebeluș de șase săptămâni din Hartford a fost adus fără semne vitale la un spital, săptămâna trecută, și nu a putut fi resuscitat”, a scris guvernatorul Ned Lamont pe Twitter.

 

”Este un virus care îi atacă pe cei mai fragili fără milă. Acest caz ne arată și importanța izolării sociale și al limitării expunerii. Viețile voastre și ale celorlalți ar putea depinde de asta”, a mai scris guvernatorul.

Lamont a anunțat miercuri că în statul său au fost înregistrate până în prezent 3.500 de cazuri de infecție și 85 de decese.

În total, SUA au depășit 215.000 de cazuri de infecție și 5.000 de decese.

Numărul victimelor tinere este în continuare foarte mic în raport cu cel al persoanelor considerate vulnerabile, adică vârstnici cu afecțiuni cronice precum diabet, boli cardiovasculare sau hipertensiune.

Dar mai multe cazuri confirmate recent i-au împins pe experți să reitereze avertismentul potrivit căruia toată lumea trebuie să se protejeze de virus, indiferent de vârstă.

O fată de 12 ani care a murit în Belgia în urma infecției cu coronavirus este considerată cea mai tânără victimă din Europa. Un băiat de 13 ani a murit și în Marea Britanie zilele trecute.

Primele informații arată că cei doi copii nu sufereau de alte afecțiuni.

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite