Mergi direct la conținut »
Bernardo Bertolucci a murit. Regizorul filmului "Ultimul tango la Paris" avea 77 de ani
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Bernardo Bertolucci a murit. Regizorul filmului "Ultimul tango la Paris" avea 77 de ani

Bernardo Bertolucci a murit. Regizorul filmului „Ultimul tango la Paris” avea 77 de ani

Bernardo Bertolucci a murit, luni, la Roma, Italia. Legendarul regizor a câştigat de două ori premiul Oscar și era considerat  ultimul ''mare maestru'' al cinematografiei italiene. 

Poet, producător, scenarist şi regizor, Bertolucci a realizat aproximativ 15 filme notabile, printre care se numără „Ultimul împărat” din 1987, recompensat cu nouă premii Oscar, şi „Micul Buddha” din 1993, potrivit repubblica.it.

Cel mai cunoscut film al regizorului este „Ultimul tango la Paris” (1972), peliculă care prezintă o relație scandaloasă  între un bărbat în vârstă şi o femeie tânără. Un alt film celebru regizat de Bernardo Bertolucci, „Visătorii” din anul 2003.

În anul 2007, Bertolucci a primit un Leu de Aur în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia, iar în anul 2008 el a fost recompensat cu o stea pe Hollywood Walk of Fame.

De asemenea, în 2011, regizorul a primit şi Palme d’Honneur, la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes şi premiul pentru întreaga carieră din partea Academiei Europene de Film, pe 1 decembrie 2012, la Valletta, în Malta.

FOTO HEPTA

Citeşte și:Regizorul filmului Ultimul tango la Paris, clarificări despre controversata scenă a violului


FOTO&VIDEO/ Imagini de la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului


 

Close
Închide
  Close