MENIU CAUTĂ
10 Ian. 2018 20:48

O tânără gravidă a murit, după ce a fost plimbată între patru spitale. Bianca era imobilizată într-un scaun cu rotile

Distribuie

Cu aproape trei luni înainte de a deveni mamă, Bianca Cimpoi a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, unde a ajuns în stare critică. O infecție puternică a curmat viața tinerei de doar 27 de ani care a fost plimbată prin patru spitale.

UPDATE. Greşeala pare sa fi fost făcută chiar de medicii de la unitatea medicală din Roman, care nu ar fi descoperit o infecţie urinară care a dus la septicemie. Medicii de la Iaşi spun că a fost prea târziu pentru a mai putea face ceva atunci când pacienta a ajuns la ei. Conducerea Spitalului Municipal din Roman face o anchetă, conform Digi 24.

Georgiana Bianca Cimpoi era însărcinată în 21 de săptămâni și, împreună cu soțul său, aștepta să aducă pe lume un bebeluș. Tânăra a ajuns, vineri, 5 ianuarie, la Spitalul Municipal din Roman pentru că nu se simțtea bine. După ce a fost consultată, femeia a fost trimisă acasă, fiindu-i recomandat un tratament.

„Starea s-a deteriorat în cursul zilei de 8 ianuarie, luni. Ieri (marţi – n.red.) medicii au crezut că e nevoie de un transfer la un spital din Iaşi din cauza sarcinii. Tânăra a fost trimisă la 16,30. Înainte cei de la Roman au decis să o intubeze deoarece avea o insuficienţă respiratorie. Pacienta a fost dusă la Maternitatea ‘Elena Doamna’ (din Iaşi – n. red.). Deoarece de la vârsta de un an şi jumătate suferea de distrofie musculară, a fost direcţionată la Spitalul de Neurochirurgie pentru efectuarea unor investigaţii medicale imagistice. Nu erau modificări mari. Pentru că aveau o suspiciune de diagnostic de meningoencefalită au trimis-o la Spitalul de Boli Infecţioase. Când a ajuns la noi, femeia era deja în stop cardio-respirator. Timp de o oră s-a încercat resuscitarea”, a declarat, pentru Agerpres.ro, Mihnea Hurmuzache, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Sfânta Paraschiva” din Iaşi.

Bianca era țintuită într-un scaun cu rotile

Medicii au încercat să o readucă la viață, însă manevrele de resuscitare s-au dovedit a fi zadarnice.

Potrivit observator.tv, Bianca a fost internată timp de patru zile la Spitalul din Roman. De acolo, a fost transportată cu ambulanța la Iași, la maternitate și a fost transferată la Neurologie.

Mai apoi, medicii au transferat-o pe tânără la Spitalul de Boli Infecțioase, unde a și murit. Din păcate, pruncul din pântece a decedat odată cu mama.

Trupul tinerei a fost transportată la Institutul de Medicină Legală pentru a stabili cauza morții.

sursă foto: Facebook


Citește și Polițiștii Godină și Berbeceanu pornesc o revoltă împotriva deciziei lui Carmen Dan. 'Îl susținem pe Radu Gavriș'


 

Loading...
Comentarii