Mergi direct la conținut »
Blândețea justiției ploieștene: Proxeneți și traficanți de carne vie arestați în Spania în timp ce liderul și locotenenții sunt eliberați în România
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Blândețea justiției ploieștene: Proxeneți și traficanți de carne vie arestați în Spania în timp ce liderul și locotenenții sunt eliberați în România

Curtea de Apel Ploiești i-a pus, marți, în libertate, sub control judiciar, pe Marian Tudorache, bărbat suspectat de proxenetism, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat, despre care se spune că este cel care, prin violențe, a preluat afacerea cu prostituție a lui Ion Clămparu zis „Cap de porc”, după arestarea acestuia.

Alături de acesta au fost puși în libertate, tot sub control judiciar, și doi locotenenți ai săi, Daniel Alberto Ștefan și Cătălin Chiță.

Surse judiciare afirmă pentru Libertatea.ro că executanții acestora din Spania sunt în continuare în arest preventiv în vreme ce liderii și coordonatorii au fost lăsați liberi de instanța ploieșteană.

Cine este Tudorache

În dosarl în care procurorii DIICOT au cerut, în 28 noeimbrie, arestarea preventivă a celor trei se arată că „au rezultat indicii cu privire la faptul că Tudorache Marian, zis «Becu» a preluat spre coordonare şi o parte din grupul infracţional organizat constituit de Ion Clămparu, odată cu încarcerarea celui din urmă de către poliţia din Spania”.

„Astfel, s-a mai stabilit că Tudorache Marian controlează o reţea de prostituate pe raza oraşelor Madrid şi Castellion precum şi din cartierul Slough din Londra”, mai notează procurorii de la crimă organizată.

Mai precis, Tudorache, ajutat de alte persoane, a organizat și condus un grup criminal dedicat recrutării femeilor tinere în scopul obligării acestora la practicarea prostituției în mai multe state europene.

O nouă fotografie cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Premierul, cu masca în bărbie și cu țigara în mână, în sala de ședințe a Guvernului
Recomandări
O nouă fotografie cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Premierul, cu masca în bărbie și cu țigara în mână, în sala de ședințe a Guvernului
 

ACesta se bazează în activitatea sa de recrutare pe vectori precum sărăcia, lipsa alternativelor de muncă/angajare, educației scăzută, abuzul, precum și factori sociali.

Gruparea condusă de acesta s-a extins în afara României, desfășurându-se inițial în Praga, Cehia, iar apoi în Elveția și Germania, pentru ca în cele din urmă să se stabilească în Spania „în contextul în care un reprezentant important al crimei organizate și anume Clămparu Ion fusese arestat”, iar teritoriul pe care acesta îl controla în zona Madridului a devenit atractiv pentru gruparea condusă de „Becu”.

„Acesta a construit în Spania «o afacere profitabilă» din proxenetism și din alte activităţi ilegale, influenţa și puterea lui fiind obţinute de numărul mare de prostituate și proxeneţi mai mici pe care îi controlează și de la care obţine sume mari de bani. Acesta ar fi preluat o bună parte din reţeaua pe care o clădise Ion Clămparu, unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din București, iar după arestarea acestuia Tudorache Marian, prin forță, a reușit să-i înlăture pe ceilalți capi ai crimei organizate care se ridicaseră în zona Madridului”, se mai arată în dosar.

Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce Medicina Legală dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”
Recomandări
Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce Medicina Legală dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”
 

Anchetă comună România-Spania

Pentru a reuși să elimine întreaga grupare și să identifice toate fetele racolate și aflate în „slujba” lui Tudorache, procurorii de la crimă organizată făcut o echipă comună de anchetă împreună cu autoritățile judiciare din Spania.

Scopul echipei comune era acela de a clarifica structura organizatorică a grupului și rolul fiecărei persoane dintre cele investigate în România și Spania.

Astfel anchetele au mers în paralel în Spania și România iar anchetatorii au făcut schimb constant de informații pentru deslușirea puzzle-ului ce formează tabloul acestei grupări.

Informațiile rezultate au dovedit că Marian Tudorache și locotenenții săi, Chiță și Ștefan, au coordonat din România gruparea din Spania, în vreme ce banii încasați din faptele de prostituție erau spălați prin firme la vedere din Târgoviște.

Ocupați terasele! Ocupați plajele! Acestea sunt sfaturile președintelui și premierului, în fața unui popor îngrijorat, într-o lume în care flăcările se ridică la propriu
Recomandări
Ocupați terasele! Ocupați plajele! Acestea sunt sfaturile președintelui și premierului, în fața unui popor îngrijorat, într-o lume în care flăcările se ridică la propriu
 

Bani de la Ibiza

În dosar se arată că Marian Tudorache Marian înlesnește activitatea mai multor femei ce practică prostituția în stabilimente special amenajate din Madrid.

Acesta și-a creat un grup infracțional ce cuprinde membrii specializați pe infracțiuni de proxenetism, rețea din care fac parte femei, având sub directa sa supraveghere două femei în Madrid și două în Ibiza.

De la restul membrilor și prostituatelor percepe taxe de protecție pentru a-și desfășura activitatea infracțională pe teritoriul controlat de acesta în orașul Madrid, considerat de acesta ca fiind zona lui după ce a fost arestat interlopul Ioan Clămparu zis Cap de Porc și după moartea lui Dorel Inocențiu Hanea, cu care a avut un conflict violent tocmai pentru stabilirea zonelor de influență, a prostituatelor și a membrilor grupării.

Banii îi erau aduși lui Tudorache de un locotenent al acestuia, vizat de ancheta din Spania, care făcea colecta de la prostituate și peștii acestora și îi aducea cu valiza în țară.

Pentru a fi siguri că vizitele bărbatului în România aveau drept scop exclusiv aducerea și predarea banilor încasați de fetele grupării, anchetatori spanioli au organizat o acțiune. Astfel bărbatul a fost percheziționat formal la unul dintre terminale iar asupra sa s-au găsit banii despre care existau informațiile extrase în urma discuțiilor telefonice.

Cu verișoara la „produs”

Dosarul a scos la iveală cum unul dintre proxeneții din gruparea condusă de Tudorache a luat-o fără acord pe verișoara sa și a dus-o în Spania pentru practicarea prostituției. Fata a dat o declarație completă și le-a povestit anchetatorilor cum a fost luată din casa bunicii ei sub pretextul că va fi angajată la o crescătorie de spanac, pentru culesul plantelor.

Deși nesigură de intențiile vărului mai mare dar și de despărțirea de bunică și mediul familial copila acceptat finalmente, la insistențele bărbatului să meargă în Spania.

Odată ajunși în zona iberică, încă din prima seară fata a fost dusă la un local unde se practica prostituția și pusă la treabă. A refuzat până când a înțeles că nu mai există cale de întors și a început să se prostitueze.

Banii potrivit fetei, ajungeau la Tudorache, care de altfel o amenința și șantaja că în cazul în care dorește să fugă îi va divulga bunicii fetei activitățile acesteia din Spania.

Fata a luat viața în piept. A fugit din Spania, a revenit în România, i-a povestit bunicii sale totul și apoi și anchetatorilor.

Close
Închide
  Close