Mergi direct la conținut »
Bucureștenii se plâng că apa de la robinet are un miros neplăcut și spun că ar fi poluată. Reacția Apa Nova: "Apa este potabilă. S-a folosit o cantitate mai mare de clor, în limita legală"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Bucureștenii se plâng că apa de la robinet are un miros neplăcut și spun că ar fi poluată. Reacția Apa Nova: „Apa este potabilă. S-a folosit o cantitate mai mare de clor, în limita legală”

Unii locuitori din București au constatat miercuri că apa care curge la robinet are un gust sărat și un miros neplăcut. Ei spun că ar fi poluată cu amoniu și acuză autoritățile că nu au semnalat această problemă. Apa Nova afirmă că este vorba doar despre folosirea unei cantități mai mari de clor pentru curățarea apei. Motivul: calitatea ei s-a depreciat în ultima perioadă din cauza zăpezii topite care a ajuns în râurile Dâmbovița și Argeș.

De Cristina Radu,

Mai mulți oameni ne-au transmis pe mailul redacției și pe Facebook mesaje în care semnalau faptul că apa care curge la robinet are un miros neplăcut și este sărată, acuzând că apa este poluată cu amoniu.

Ei critică autoritățile și Apa Nova că nu au avertizat din timp populația cu privire la această situație.

Apa Nova: „Apa este potabilă, nu este poluată”

Reprezentanții Apa Nova au declarat pentru Libertatea că nu este vorba despre o poluare cu amoniu sau altă substanță, ci doar a fost folosită o cantitate mai mare de clor decât de obicei pentru a curăța apa râurilor, însă în limitele prevăzute de lege.

Potrivit Apa Nova, calitatea apei râurilor s-a depreciat în ultima perioadă după ce apa rezultată din topirea zăpezii a „spălat” suprafețele pe care a căzut înainte să ajungă în râuri.

Doar locuitorii sectorului 6 au fost afectați, mai spune Apa Nova, întrucât cartierele din această zonă se află aproape de stația de pompare.

Efectele, precum mirosul neplăcut sau culoarea, vor dispărea în cursul zilei de astăzi, promit reprezentanții companiei.

Redăm mai jos răspunsul integral al Apa Nova:

„Ca urmare a topirii bruște a depunerilor de gheață și zăpadă, cu efect de spălare a suprafețelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeș și Dâmbovița. Deprecierea temporară a calității apei râurilor a fost compensată prin măsuri de tratare. Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depășit limita legală. În plus, pe lângă monitorizarea online (continuă 24h/24) în puncte strategice ale sistemului de alimentare cu apă potabilă, se efectuează zilnic analize de probe prelevate din rețea. Rezultatele nu indică depășiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile. Ultimele analize au fost efectuate astăzi, 30 ianuarie 2019. Efectul mirosului de clor rezidual resimțit de consumatori este în scădere încă din data de 29.01.2019 și va dispărea în după amiaza zilei de astăzi”.

Citește și: 

Suspect reținut în cazul amenințărilor cu gaz sarin de la Gara de Nord și Aeroportul Otopeni

Close
Închide
  Close