MENIU CAUTĂ
02 Mar. 2018 12:32 , de Delia Chilianu

EXCLUSIV / Automatele de vânzare a cartelelor RATB, puse în funcțiune

Distribuie

Automatele de vânzare a cartelelor RATB vor fi puse în funcțiune, de astăzi, 2 martie 2018, începând cu ora 18.00, potrivit datelor furnizate de RATB la solicitarea Libertatea.

În prezent, în București există cinci automate de vânzare a titlurilor de călătorie, acestea fiind amplasate în Piața Sudului, Piața Unirii, Piața Romană, Gara de Nord și Obor. Un astfel de automat de vânzare există de mai mult timp la Aeroportul Otopeni și este funcțional. Cele cinci, amplasate în București, au fost achiziționate anul trecut.

Aparatele au fost montate de anul trecut, iar până acum au fost în probe

Automatele de vânzare a cartelelor RATB au fost montate în Capitală încă din decembrie 2017. Primarul Gabriela Firea a declarat, joi, 22 februarie, în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București, că Primăria va achiziționa aparate moderne de vânzare a cartelelor RATB, la care se va putea plăti și cu card. În acest moment, Primăria Capitalei are în lucru un studiu de fezabilitate pentru amplasarea a 500 automate în București. În urma finalizării și aprobării acestui studiu, vor fi anunțate și punctele unde vor fi amplasate automatele de vânzare a titlurilor de călătorie.

Un automat de vânzare a cartelelor RATB costă 259.400 de lei fără TVA

Cele cinci automate de vânzare a titlurilor de călătorie care există acum în oraș au fost achiziționate în baza contractului nr. 4531/C din 28.09.2017, încheiat de RATB cu asocierea SC KAPSCH CARRIERCOM ROMANIA SRL – SC UTI GRUP SA. Valoarea totală a contractului este de 1.297.000 lei, fără TVA, potrivit datelor transmise de Regie la solicitarea Libertatea.

În prezent, există 226 de puncte de vânzare de unde călătorii își pot achiziționa titlurile de călătorie. RATB are acum 667 de casieri angajați la Serviciul Vânzare. 'În perspectiva introducerii automatelor de vânzare, RATB precizează că niciun casier nu va fi concediat, ci, având în vedere că RATB este o societate în dezvoltare, aceștia își vor continua activitatea în cadrul companiei, conform pregătirii pe care o au', au declarat reprezentanții RATB.

Aparatele vor funcționa și cu cash, dar și cu card, iar instrucțiunile în ceea ce privește folosirea automatelor au fost puse deja pe site-ul RATB. Tot pe site-ul RATB puteți afla ce operațiuni pot fi procesate la automatele de vânzare.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO EXCLUSIV|Medici cu salarii europene, pacienţi cu 'boli' româneşti. Vremurile se schimbă, 'plicul' rezistă

Loading...
Comentarii