MENIU CAUTĂ
22 Feb. 2018 15:39 , de Delia Chilianu, foto: Adrian Manolache

Automate de vânzare a cartelelor RATB, în locul chioșcurilor de bilete din Capitală

Distribuie

Primarul Gabriela Firea a declarat, joi, în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București, că Primăria va achiziționa aparate moderne de vânzare a cartelelor RATB, la care se va putea plăti și cu card.

Primăria Capitalei vrea să pună aproximativ 500 de automate de vânzare a cartelelor RATB. Acestea ar urma să funcționeze alături de tonetele RATB care există acum. Doar că, dacă la tonete programul este 06.00- 20.30, aparatele vor putea fi folosite non-stop.  Primarul general a declarat că aparatele vor funcționa atât cu cash, cât și cu card.

Automatele de vânzare a cartelelor RATB ar urmă să fie puse atât în zona centrală a orașului, cât și la intrările în București, în contextul în care 83 de linii RATB  ajung în Ilfov și mii de navetiști vin zilnic în Capitală.

Anul trecut, Regia Autonomă de Transport București a modernizat 26 de tonete de vânzare a titlurilor de călătorie, unde au fost montate toalete și aparate de aer condiționat, iar anul acesta urmează să modenizeze alte 14.

Montarea automatelor de vânzare a cartelelor RATB nu înseamnă că angajatele care lucrează acum în tonete, aproximativ 600 de femei, vor fi concediate, potrivit unor surse din Sindicatul Transportatorilor din București (sindicatul reprezentativ). Ele vor trece printr-un proces de instruire și redistribuire în cadrul Regiei.

Astăzi, Gabriela Firea a anunțat că din bugetul pe 2018 al Bucureștiului, va da 3 milioane de euro pentru Catedrada Mântuirii Neamului

În ședința CGMB de astăzi, consilierii generali au votat și construirea unui spital metropolitan în zona Pipera.


CITEȘTE ȘI: Primăria Capitalei are aproape 8.000 de locuri de parcare, dar a încasat taxe doar pentru 2.500 din ele


 

Loading...
Comentarii