Mergi direct la conținut »
Bunicul lui Vladmir Putin a fost bucătarul lui Stalin, se laudă președintele Rusiei
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Bunicul lui Vladmir Putin a fost bucătarul lui Stalin, se laudă președintele Rusiei

Bunicul lui Vladmir Putin a fost bucătarul lui Stalin, se laudă președintele Rusiei

Bunicul lui Vladmir Putin a fost bucătarul lui Stalin, se laudă președintele Rusiei. Bunicul din partea tatălui al lui Vladimir Putin a lucrat ca bucătar pentru Lenin și Stalin, a susținut președintele Rusiei într-un film documentar postat duminică pe rețelele sociale rusești.

Potrivit Agerpres, în documentarul de două ore, intitulat ”Putin”, președintele Federației Ruse a spus că Spiridon Putin a fost un membru foarte apreciat al staff-ului lui Iosif Stalin. Fostul lider de la Kremlin din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care a murit în 1953, a efectuat ample epurări în timpul celor aproape trei decenii la putere.

„El a fost bucătarul lui Lenin, şi apoi al lui Stalin, la o dacea (vilă – n.r.) din zona Moscovei”, a declarat Putin în documentar.

Cel care a realizat interviul, jurnalistul Andrey Kondrashov, care a devenit șeful campaniei electorale al lui Putin, a declarat că Spiridon Putin a continuat să gătească pentru elita sovietică până aproape să moară, în 1965, la vârsta de 86 de ani.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dimitry Peskov, a spus că informația din film este corectă.

Vladimir Putin spune că a ordonat doborârea unui avion cu 110 pasageri la bord, în 2014

Vladimir Putin a afirmat că a ordonat doborârea unui avion cu 110 pasageri la bord, în 2014. El a luat această decizie, după ce a fost informat că ar fi avut o bombă la bord, iar aeronava s-ar fi îndreptat către Soci, unde avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Președintele rus a făcut această dezvăluire într-un documentar, care poate fi urmărit pe rețelele de socializare, cu o săptămână înainte de alegerile prezidențiale din Rusia. Vladimir Putin a declarat, în timpul interviului, că a fost informat că un avion care decolase din Ucraina către Turcia a fost deturnat, chiar în timp ce la Soci urma să înceapă ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă.

O româncă din Franța face stand-up comedy în patru limbi. Glumele ei sunt legate de cătunul în care a crescut, cu veceu în curte și fără apă curentă
Recomandări

O româncă din Franța face stand-up comedy în patru limbi. Glumele ei sunt legate de cătunul în care a crescut, cu veceu în curte și fără apă curentă

“Mi s-a spus: un avion care a decolat din Ucraina către Istanbul a fost deturnat, iar persoanele responsabile cer să aterizeze la Soci”, a declarat Vladimir Putin, în interviul acordat lui Andrei Kondraciov.

Mai precis, el primise un telefon de la ofițerii de securitate, pe 7 februarie 2014, despre această situație. La bordul avionului care aparținea companiei Pegasus Airlines se aflau 110 de persoane, în timp ce peste 40.000 de oameni se aflau pe stadionul pe care urma să se desfășoare ceremonia de deschidere a competiției.

Piloții avionului de tip Boeing 737-800 au anunțat că unul dintre pasageri are o bombă și că a cerut deturnarea aeronavei către Soci. Vladimir Putin a povestit că a întrebat despre care este procedura de urgență în astfel de situații și a aflat că soluția ar fi să fie doborât avionul.

Anunțul făcut de avocații bătăușului din clanul Chira, care i-a tăiat piciorul altui interlop. Cine e, de fapt, așa-zisa victimă
Recomandări

Anunțul făcut de avocații bătăușului din clanul Chira, care i-a tăiat piciorul altui interlop. Cine e, de fapt, așa-zisa victimă

“Le-am spus să urmeze planul”, continuă Vladimir Putin.

Câteva minute mai târziu, el a primit un alt telefon și a fost informat că a fost vorba de o alertă falsă. Președintele rus și-a făcut la scurt timp apariția pe stadionul din Soci, unde avea loc ceremonia de deschidere.

În același documentar, Vladimir Putin a vorbit și despre anexarea Crimeei. El a fost întrebat dacă există posibilitatea ca Ucraina să primească înapoi peninsula anexată de Moscova. “Circumstanțe de acest gen nu există și nu vor exista niciodată”, a fost răspunsul vehement dat de președintele rus, care credicat cu cele mai mari șanse de a obține un nou mandat la alegerile prezidențiale din 18 martie.El nu are niciun candidat care să-i pună în pericol poziția. Scrutinul prezidențial este organizat pe 18 martie, data la care Rusia a anexat Crimeea.


REPORTAJ/Cum își dădeau românii “check-in” și “like” acum 100 de ani: “Salutări și gurițe”. “Sunt tot supărată cum mă știți”-VIDEO

EXCLUSIV/ Andreea Berecleanu, pictată de fiica ei. Eva nu este atrasă de televiziune, ci de artă

Achizițiile Poliției Locale a Municipiului București, verificate de DNA. Gabriela Firea: „Vom răspunde prompt solicitărilor DNA”

FOTO: EPA

Close
Închide
  Close