Mergi direct la conținut »
Călin Popescu Tăriceanu vrea ca instituţiile statului să fie obligate să achiziţioneze maşini electrice. Proiect depus în Senat
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Călin Popescu Tăriceanu vrea ca instituţiile statului să fie obligate să achiziţioneze maşini electrice. Proiect depus în Senat

Călin Popescu Tăriceanu vrea ca instituţiile statului să fie obligate să achiziţioneze maşini electrice. Proiect depus în Senat

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vrea ca la orice achiziţie de autoturisme, de către instituţiile statului, cel puţin 10% să reprezinte maşini electrice. Este vorba de ministere, instituţii centrale şi organe ale administraţiei locale şi judeţene.

De Valentina Postelnicu,

Preşedintele Senatului a depus în Parlament un proiect de lege prin care autorităţile publice care doresc să achiziţioneze mai mult de 10 autoturisme, pe an, să fie obligate să cumpere cel puţin un procent de 10% maşini electrice, cu condiţia ca valoarea unui autoturism să nu depăşească 35.000 de euro, cu TVA inclus.

Proiectul de modificare a Ordonanţei nr 80/ 2001, privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile publice şi instituţiile publice, precede că „la data intrării în vigoare a prezentei legi, se introduce obligativitatea pentru entităţile prevăzute care achiziţionează mai mult de 10 autoturisme, anual, ca un procent de 10% din totalul acestora să fie autoturisme electrice, al căror preţ unitar nu poate depăşi suma de 35.000 de euro, inclusiv TVA.

Ce spune Tăriceanu: „Această iniţiativă reprezintă un pas semnificativ în folosirea autoturismelor electrice de către autorităţile publice”

Potrivit iniţiatorului, propunerea legislativă are ca scop „stimularea ministerelor, a celorlalte organe de specialitate ale administraţiilor publice centrale şi a instituţiilor publice din subordinea acestora, precum şi a consiliilor locale şi judeţene, de a folosi şi autoturisme acţionate electric”.

„Această iniţiativă reprezintă un pas semnificativ în folosirea autoturismelor electrice de către autorităţile publice, va diminua consumul de benzină şi motorină, va ajuta la reducerea poluării şi va promova deopotrivă o dezvoltare sustenabilă economică şi ecologică”, mai spune Tăriceanu, în expunerea de motive.

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui
Recomandări

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui

 

Liderul ALDE menţionează că, „prin obligativitatea autorităţilor care achiziţionează mai mult de zece autoturisme anual, ca un procent de minimum 10% din totalul acestora să fie autoturisme electrice, va creşte cota de piaţă şi comercializarea vehiculelor curate”.

Proiectul de lege a fost depus în Senat şi îl are ca iniţiator doar pe senatorul ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Camera Deputaţilor este for decizional.

Călin Popescu Tăriceanu, acţionar majoritar la Automotive Trading Services

Călin Popescu Tăriceanu este cunoscut pentru pasiunea sa pentru maşini. Potrivit declaraţiei de interese a liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu este acţionar la Automotive Trading Services SRL, o companie care se ocupă de vânzarea de autoturisme. Acesta are 85% din acţiunile sociale, la această firmă, valoarea totală a acţiunilor deţinute de el fiind de 297.500 lei.

În plus, Călin Popescu Tăriceanu are, în declaraţia de avere, şase autoturisme şi o motocicletă. Autoturismele sunt marca Citroen, Mercedes Benz, Fiat şi Lancia.

Citeşte şi: Își mângâie ficatul și-i spune „Paulică”, după numele salvatorului ei! Povestea Vasilicăi Sârbu, femeia care a primit un organ vital de la un băiat de 7 ani călcat de mașină

Close
Închide
  Close