Mergi direct la conținut »
VIDEO/Camera intimă din puşcării, locul în care dorinţele condamnaților devin realitate. Așa arată «cuibuşorul de nebunii» de la Jilava!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO/Camera intimă din puşcării, locul în care dorinţele condamnaților devin realitate. Așa arată «cuibuşorul de nebunii» de la Jilava!

VIDEO/Camera intimă din puşcării, locul în care dorinţele condamnaților devin realitate. Așa arată «cuibuşorul de nebunii» de la Jilava!

Viaţa în spatele gratiilor nu e numai un soi de constrângeri şi reguli ce trebuie respectate la tot pasul. O dată la trei luni, în funcţie de cât de cuminte a fost deţinutul, acesta poate petrece câteva ore alături de partenera sa de viaţă, aşa cum o făcea când era “afară”. Libertatea vă prezintă camera intimă de la Penitenciarul Bucureşti-Jilava, un adevărat “cuibuşor de nebunii”, acolo unde condamnaţii fac sex cu nevestele lor.

De Remus Vlad,

De Remus Vlad

Reporterul ziarului Libertatea a vizitat locul în care mai toţi deţinuţii îşi doresc să ajungă. E o cameră dintr-o clădire aflată chiar la intrarea în spaţiul de detenție.

Dar ca să ajungi acolo, treci prin două filtre. Nici cureaua de la pantaloni nu scapă de a fi scanată cu aparatul pe care mulţi dintre noi l-am văzut la aeroport şi în multe instituţii publice.

La capătul unui coridor lung – unde pe o parte sunt aşa-numitele camere de aşteptare, acolo unde stau, pentru câteva ore, deţinuţii care sunt transferaţi sau cei care ajung în spatele gratiilor – sunt camerele intime.

În 2006, când legea a permis ca deţinuţii să poată face sex în puşcărie, s-a luat decizia înfiinţării unui astfel de loc. A fost primul din ţară. Şi de atunci, mii de puşcăriaşi şi-au întâlnit partenerele de viaţă aici.

Sunt două camere de 12-15 metri pătraţi, cât un dormitor de la bloc. Pe jos e gresie, iar pereţii sunt văruiţi în alb. Un pat dublu, cu o noptieră, sunt singurele piese de mobilier. Aşternuturile sunt curate, fiind schimbate după fiecare partidă de amor.

Destinul unei actrițe celebre urmărită de Securitate pentru relația cu un neamț: “Soțul, regimul comunist și Germania federală mi-au distrus viața”
Recomandări

Destinul unei actrițe celebre urmărită de Securitate pentru relația cu un neamț: “Soțul, regimul comunist și Germania federală mi-au distrus viața”

Undeva, într-un colț al camerei, prins de un suport, e un televizor. Dar rar e deschis, pentru că deţinutul şi soţia lui au altceva de făcut, decât să se uite la vreo emisiune sau la dezbaterile publice.

Lângă, e baia. O chiuvetă, un duş, o oglindă şi un vas de toaletă. Pe un calorifer, un sul de hârtie igienică ieftină. “Dacă vor de firmă, mai fină, pot să-şi aducă”, îmi spune unul dintre gardieni.

Pare curat locul, numai bun pentru o partidă de sex. “Nu sunt condiţii de cinci stele, dar aşa, de două-trei stele avem”, declară Cristian Micu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bucureşti-Jilava.

Şi să nu credeţi că aici au scăpat de gratii. Atât la intrare, cât şi la geamuri, barele de fier îşi au rostul lor. Nu de alta, dar de idei nu duc lipsă deţinuţii. Din fericire, până acum nu au fost incidente. De nici un fel.

Răzbunarea unui temut interlop al clanului Chira după ce un rival l-a schilodit pe viață. Scene de filme western
Recomandări

Răzbunarea unui temut interlop al clanului Chira după ce un rival l-a schilodit pe viață. Scene de filme western

Şi asta pentru că, pe perete, chiar la intrarea în camera intimă, sunt câteva butoane. Unul de urgenţă, în cazul unor situaţii medicale nedorite sau al unei altercaţii fizice. Lângă, există un interfon, prin intermediul căruia condamnatul poate lua legătura cu gardianul care se află la câteva birouri distanţă.

Potrivit legii, o vizită intimă durează trei ore. Doar în cazul celor care se căsătoresc întâlnirea e de 48 de ore. Primii pot lua doar o sticlă de apă sau suc în cameră, în schimb cei care şi-au unit destinele în faţa lui Dumnezeu au dreptul la pachet suplimentar, pe care îl pot avea cu ei.

Numai anul acesta, până la începutul lui septembrie, în camera intimă de la “Jilava” au fost sute de partide de sex. Dar despre numărul întâlnirilor intime din puşcăriile din România şi campionii la sex în spatele gratiilor veţi citi mâine pe libertatea.ro şi în ziarul Libertatea.

Prin penitenciarul de la marginea Bucureştiului au trecut, de-a lungul timpului, mai multe personaje cunoscute românilor. Oameni de afaceri, finanţatori din fotbal, politicieni şi interlopi feroce. Libertatea vă prezintă numele câtorva dintre aceștia:

Gigi Becali, Cristian Borcea, Frații Ioan şi Victor Becali, Mihai Stoica, Gică Popescu, Dorin Cocoş, fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru, Dan Diaconescu.

Close
Închide
  Close