De Adrian Ilie,

Bohnert infirmă astfel zvonurile că ar prefera funcția de procuror-șef al Parchetului Național Financiar din Franța și că astfel ar lăsa-o Laura Codruța Kövesi să rămână unic candidat pentru postul de procuror-șef european.

Într-un interviu pentru Politico.eu, Bohnert a spus că a fost ”puțin trist” să citească mesajele prin care i se cerea să fie om de onoare și să se retragă din cursă. Francezul susține că nu a luat în calcul retragerea mai ales că a primit recent susținerea procurorilor germani.

”Sunt mulți oameni care mă susțin și ei știu că am experiența necesară pentru înființarea unor noi instituții. Nu pot renunța pentru că multă lume nu ar înțelege”, a declarat Jean-François Bohnert.

Acesta nu contestă expertiza lui Kövesi în combaterea corupției, dar subliniază că fișa postului procurorului-șef european presupune mult mai multe competențe, el invocând experiența sa în dezvoltarea de noi mecanisme de cooperare judiciară în interiorul Uniunii Europene

De altfel, nici Franța nu a anunțat oficial că ar renunța la candidatura procurorului din Reims. Un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice franceze la Uniunea Europeană a precizat că ”în acest stadiu, nimic nu s-a schimbat”.

Citeşte şi:

RFI: Laura Codruța Kovesi rămâne singură în cursa pentru șefia Parchetului European. Ce post va primi contracandidatul ei

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat
HOROSCOP

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat