Mergi direct la conținut »
Cum a reușit o turmă de capre să salveze Biblioteca „Ronald Reagan” de la incendiile care devastează California Galerie foto
5imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cum a reușit o turmă de capre să salveze Biblioteca „Ronald Reagan” de la incendiile care devastează California

Cum a reușit o turmă de capre să salveze Biblioteca „Ronald Reagan” de la incendiile care devastează California

O turmă de capre a salvat Biblioteca „Ronald Reagan”, din apropiere de Los Angeles, de incendiile de vegetație care au pus, din nou, stăpânire pe California.

De Octavian Cojocaru,

Prevăzători, oficialii librăriei au „angajat” o turmă de 500 de capre pentru a mânca vegetația din zonă, a notat BBC. Mai precis, caprele „avut grijă” de 5,2 hectare de vegetație din jurul bibliotecii.

Astfel, acum, când incendiile au izbucnit din nou în California, zona a fost ocolită de foc, deoarece nu mai era vegetație. Mai mult, pompierii au avut timp să intervină și să se asigure că această clădire nu este în niciun pericol.

Unul dintre pompieri ne-a spus că «ruperea» suprafeței cu vegetație a ajutat la blocarea incendiului departe de locație.

Purtător de cuvânt al bibliotecii prezidențiale Ronald Reagan:

Caprele au fost angajate de la o companie locală, pentru suma de 1.000 de dolari pentru 100 de metri pătrați. Cel care a înființat compania, Scot Morris, spune că acum trebuie să-și mărească turmele, deoarece nu mai face față cererii.

Statul american California se confruntă de mai multe zile cu incendii de vegetație. Acum, flăcările le dau bătăi de cap pompierilor din comitatul Ventura, aflat în apropiere de metropola Los Angeles. Peste 7.000 de localnici au primit ordin de evacuare, iar mai multe clădiri au fost înghițite de flăcări.

Vedeți mai jos o galerie foto cu incendiile care au loc în California:

Close
Închide
  Close