MENIU CAUTĂ

Captură impresionantă de țigări de contrabandă, la granița de nord. Cum arată o mașină burdușită cu baxuri

Distribuie

Mai bine de 42.000 de pachete cu țigări au confiscat polițiștii de la frontiera de nord a României, într-o singură noapte. Două mașini burdușite cu țigări din Ucraina care urmau a fi vândute la negru în țară au fost oprite de polițiștii de frontieră, una cu focuri de armă. Un autovehicul folosit de traficanții de țigări era supravegheat de mai multă vreme de grăniceri.

Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava a făcut o captură importantă în noaptea de marți spre miercuri, respectiv peste 42.300 pachete cu țigări de proveniență ucraineană,

Astfel, în jurul orei 05.00, lucrătorii noștri au identificat în trafic, pe raza localității Falcău, jud. Suceava, un autoturism marca Mercedes, despre care aveau suspiciuni ca este folosit la transportul țigărilor de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control autoturismul, însă șoferul și-a continuat deplasarea în mare viteză. Astfel, lucrătorii noștri au procedat la urmărirea mașinii folosind semnalele acustice și luminoase. La scurt timp, conducătorul auto a abandonat autoturismul și profitând de acoperirile din teren, a reușit să fugă.

Pe timpul acțiunii polițiștii de frontieră au executat 8 focuri de avertisment în plan vertical, deoarece conducătorul auto a ignorat somațiile legale efectuare de colegii noștri.

Din primele verificări, polițiștii de frontieră au constatat faptul că în autoturismul respectiv se afla o cantitate mare de țigări provenite din contrabandă” se arată într-un comunicat al Poliției de frontieră, potrivit jurnalmm.ro.

Marți seară, o altă cantitate impresionantă de țigări de contrabandă a fost descoperită la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, ascunse într-un autovehicul condus de un cetățean ucrainean.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat între compartimentul marfă și cel al pasagerilor, în ușile autovehiculului, precum și sub banchetă, cantitatea de 27.580 pachete de țigări, de diferite mărci, având proveniență ucraineană arată sursa citată.


Citește și: „Nu figurează în baza noastră de date”, spune Colegiul Medicilor despre Raluca Daniela Bîrsan, femeia care a lucrat 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov cu o diplomă falsă


 

Comentarii