În acelaşi timp, salariul mediu brut a fost în ianuarie 2020 de 5.225 lei, cu 4,4 procente mai mic decât în decembrie 2019.

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei, anume 7.478 lei, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante 1.803 lei.

„În luna ianuarie 2020, […] nivelul câştigului salarial mediu net a scăzut faţă de luna precedentă, ca urmare a acordării în luna decembrie 2019 a premiilor ocazionale (prime trimestriale, anuale, pentru sărbătorile de iarnă, pentru performanţe deosebite sau al 13-lea salariu) […]”, se arată în comunicatul Institutului Naţional de Statistică.

„De asemenea, câştigurile salariale medii nete din luna ianuarie au fost mai mici comparativ cu luna precedentă ca urmare a nerealizărilor de producţie ori încasărilor mai mici sau a angajărilor de personal cu câştiguri salariale mai mici faţă de medie, în unele activităţi economice”, se mai menţionează în comunicat.

Totuşi, în sectorul bugetar s-au înregistrat creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă, ca urmare a aplicării prevederilor legale pentru personalul plătit din fonduri publice, astfel: învăţământ (+3,6%), sănătate şi asistenţă socială (+2,0%), respectiv administraţie publică (+1,7%), a informat Agerpres.

Citeşte şi:

Cum știi că ai coronavirus, gripă, răceală sau alergie. Care sunt simptomele care trebuie să te îngrijoreze

Români din Germania ajunși în carantină dintr-o eroare a autorităților. Cum se face triajul la graniță?

LIVE UPDATE | Coronavirus în România: 312 de noi infectări în ultimele 24 de ore

S-a lăsat fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine”. Cât câștigă acum pe lună
PARTENERI - GSP.RO
S-a lăsat fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine”. Cât câștigă acum pe lună
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut