Iar acest lucru este valabil și atunci când vine vorba despre activitățile din bucătărie. Însă partea bună este că acum te poți folosi de nenumărate accesorii și aparate create special pentru a  ușura desfășurarea proceselor gastronomice. Prin urmare, în cele ce urmează discutăm despre echipamentul de lucru necesar experimentelor tale culinare, cu ajutorul căruia vei găti simplu și rapid cea mai gustoasă mâncare.

Alege o plită cu inducție și un cuptor electric

Da, a venit vremea să renunți la vechiul tău aragaz, care oricum nu prea mai funcționează și nici nu arată foarte bine în bucătăria recent amenajată. În schimb, poți trece la plită și cuptor electrice, mai ales că beneficiile lor sunt semnificative. De exemplu, in cazul plitei cu inductie, cum sunt și modelele de plita electrica Beko, transferul de căldură se face rapid, direct de la sursa electromagnetică la materialul din care este realizat vasul de gătit, ceea ce înseamnă că mâncarea este gata mai repede. În pachetul avantajelor folosirii unei plite intră, bineînțeles, și siguranța utilizării ei, datorită funcțiilor de protecție, ușurința curățării suprafețelor, dar și designul modern.

Pe de altă parte, cuptoarele electrice au simplificat semnificativ procesul de gătire. Se încing mult mai rapid decât cele clasice, frăgezesc mai bine preparatele, grație vaporilor de abur care circulă uniform în interior și funcțiilor de control al temperaturii, și sunt mai ușor și mai sigur de folosit. Prin urmare, alegerea unei plite și a unui cuptor electrice ar trebui să fie primul pas către o bucătărie modernă, tehnologizată, care nu doar că arată bine, dar are și cele mai performante aparate.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Lasă treburile dificile în seama robotului

Îți mai amintești acea epocă în care trebuie să amesteci toate ingredientele pentru o prăjitură cu lingura sau telul, până obțineai, cât de cât, o compoziție închegată? Mai știi cât timp pierdeai cu frământatul aluatului pentru pâine? Ei bine, aceste operațiuni (și nu numai) pot fi făcute acum cu ajutorul unui robot de bucătărie multifuncțional. Sau cu un mixer cu bol. Sau cu un blender cu putere mare. 

Sunt o mulțime de preparate pe care le poți face acum cu aceste electrocasnice. Marele avantaj este că ție nu îți rămân prea multe de făcut: trebuie doar să pui ingredientele în recipientul dispozitivului sau într-un bol, să setezi intensitatea și să apeși un buton. Da, atât de simplu! În plus, sunt o mulțime de rețete delicioase pe care le poți face în doar câteva minute cu ajutorul acestor electrocasnice: de la sucuri de fructe, smoothies și supe-cremă la aluaturi de cozonac și prăjituri. 

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!

Investește într-o mașină de spălat vase

Dacă te-ai săturat de vasele care stau mai tot timpul adunate în chiuvetă (și pe lângă ea, dacă e să fim sinceri până la capăt), e timpul să faci un upgrade și să îți iei o mașină de spălat vase. Poate că nu îți dai seama acum, dar viața ta în bucătărie chiar se va schimba după o astfel de achiziție, mai ales când vei vedea că nu mai trebuie să pierzi timpul cu spălatul veselei și cu găsirea unui spațiu pentru a lăsa toate farfuriile, paharele și tacâmurile la uscat.

Mai mult decât atât, mașinile de spălat din prezent au integrate funcții special concepute pentru economisirea energiei electrice și dozarea eficientă a cantității de apă și detergent, programe scurte de curățare, senzori de identificare a gradului de murdărie a vaselor (cu rol în adaptarea resurselor folosite la spălare) și multe alte soluții ingenioase și tehnologii care să răspundă nevoilor tale zilnice din bucătărie. 

În concluzie, a venit timpul să te bucuri de mai mult timp pentru tine și să lași tehnologia să preia o bună parte din activitățile tale culinare. Viața în bucătărie va arăta cu totul altfel după un astfel de upgrade! 

Foto: Shutterstock.com

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile
HOROSCOP

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile