Într-un vot votat de 66 la1, Parlamentul din Malta a aprobat o lege care înlocuiește declarația tradițională „sunteți acum soț și soție” în ceremoniile civile cu „sunteți acum soți”.

Singurul deputat care a votat împotriva schimbării a declarat că a făcut-o din cauza credinței sale. „Un politician creștin nu își poate lăsa conștiința la uță când intră în parlament”, a spus Edwin Vassallo.


Citește și: S-a terminat! Brigitte anunță oficial divorțul de Ilie Năstase: „M-am săturat de nesimțirile…”


Această lege îi urmează unui proiect depus în 2014 care prevede că cuplurile homosexuale din Malta au dreptul la parteneriate civile. Tot atunci s-au aprobat și adopțiile de copii de către cupluri de același sex, cu toate că avortul rămâne interzis în mica țară.

Legea presupune de asemenea eliminarea termenilor de „tată” și „mamă”, aceștia urmând a fi înlocuiți cu cei de „părinți”. Cuplurile gay care au copii prin intervenții medicale se disting prin termenii „cel care a născut” și „celălalt părinte”. Alte modificări se referă la căsătoriile heterosexuale: Orice referire la „numele de fată” este înlocuită cu „numele de la naștere”, iar cuplurile pot alege acum ce nume să ia după căsătorie.

Anul trecut, numărul căsătoriilor exclusiv civile a depășit pentru prima dată numărul nunților făcute în biserică.

Măsura este o dovadă suplimentară a trecerii Maltei de la o națiune conservatoare la una modernă. De altfel în âara care are 440.000 de locuitori, divorțul a fost legalizat abia în 2011.


Citește și: EXCLUSIV/ A intrat în belea pentru ea! Cine e femeia pentru care ex-ginerele lui Băsescu a ajuns să fie amenințat cu pistolul


 

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult