Mergi direct la conținut »
Cât câștigă un farmacist în România versus alte state din UE. Care sunt cerințele la angajare
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Cât câștigă un farmacist în România versus alte state din UE. Care sunt cerințele la angajare

Cât câștigă un farmacist în România versus alte state din UE. Care sunt cerințele la angajare

Un farmacist cu experiență de trei-cinci ani câștigă, în medie, 2.669 de lei net, adică bani în mână, iar în pachetul de beneficii mai intră și tichete de masă, asigurare medicală privată și cursuri de training, arată o analiză Libertatea, pe baza datelor centralizate de comparatorul de salarii Paylab.ro și de eJobs, cel mai mare portal de recrutare de forță de muncă din România.

De Daniel Ionașcu,

Dacă facem un top al salariilor farmaciștilor din România, pe locul al doilea, după București, se află Constanța, unde se câștigă, în medie, 2.603 lei net pe lună.

Județele din centrul țării, precum Brașov și Sibiu, se plasează și ele bine în topul salariilor, farmaciștii fiind plătiți, în medie, cu 2.527 de lei pe lună.

Urmează Clujul, unde marile lanțuri de farmacii oferă salarii medii nete de 2.514 lei.

Ceva mai mici sunt salariile din Oltenia, unde media veniturilor lunare este 2.486 de lei net, precum și cele din nord-estul țării. La Iași, de exemplu, farmaciștii primesc salarii de 2.476 de lei net.

Pe ultimele locuri în top sunt județele din zona de est a țării, unde farmaciștii au salarii, în medie, de 2.362 de lei net.

Cele mai mici salarii sunt în Muntenia, unde farmaciștii câștigă 2.165 de lei, cu aproximativ 20% mai puțin decât în București.

În acest moment, pe eJobs.ro sunt 240 de joburi de farmacist disponibile.

Cerințele postului

Nu oricine poate deveni însă farmacist. Marile lanțuri de farmacii care se extind în toată țara cer studii superioare finalizate în domeniu, certificat eliberat de Colegiul Farmaciștilor, dar și etică profesională.

Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video! Ce s-a văzut pe imagini
Recomandări

Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video! Ce s-a văzut pe imagini

Experiența constituie un avantaj.

„Lanțurile de farmacii se extind într-atât de repede încât în acest moment există un deficit de farmaciști în piață. Din păcate, este unul dintre joburile pentru care este destul de complicat să faci reconversie profesională, motiv pentru care lupta pentru candidații din piață este destul de mare. În plus, tot mai mulți farmaciști aleg să își deschidă propria farmacie, adâncind și mai mult deficitul de candidați pentru marile lanțuri”, a declarat Bogdan Badea, directorul executiv al eJobs România.

Cât se câștigă în alte țări

În Germania, un farmacist primește lunar, în medie, 3.000 de euro bani în mână, în vreme ce în Marea Britanie leafa ajunge chiar și la echivalentul a 4.000 de euro.

În Italia, salariile din domeniu sunt de 3.000 de euro.

În Spania, salariile farmaciștilor pornesc de la 1.700 de euro net și pot ajunge la 3.000 de euro.

În Suedia, un farmacist poate câștiga lunar de la 2.400 de euro net pe lună.

Citește și:

Cât câștigă un casier în România versus alte state din UE. Cerințele și beneficiile postului

Close
Închide
  Close