Mergi direct la conținut »
Colonelul Dumitru Paraschiv, "bărbatul în alb" de la protestul din 10 august, și-ar fi depus dosarul de pensionare
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Colonelul Dumitru Paraschiv, „bărbatul în alb” de la protestul din 10 august, și-ar fi depus dosarul de pensionare

Colonelul Dumitru Paraschiv, "bărbatul în alb" de la protestul din 10 august, și-ar fi depus dosarul de pensionare, au dezvăluit surse din MAI pentru g4media.ro.

Potrivit surselor citate de sursa respectivă, Paraschiv a făcut acest gest în semn de nemulțumire față de ministrul Carmen Dan, care a lăsat baltă demersul de a cere ridicarea lui în grad.

Carmen Dan a transmis pe 22 octombrie președintelui Klaus Iohannis o propunere de înaintare în grad a colonelului Dumitru Paraschiv, comandant al brigăzii speciale de intervenţie Vlad Ţepeş.

Klaus Iohannis adecis să amâne înaintarea în grad a colonelului Dumitru Paraschiv până când organele judiciare vor emite un punct de vedere final cu privire la violențele de la protestele din 10 august.

Ministrul Dan a propus avansarea colonelului Paraschiv la gradul de general de brigadă cu o stea, deoarece a dat dovadă de „un înalt profesionalism, responsabilitate și devotament în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

Colonelul Cătălin Paraschiv este comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Țepes”. Pentru că la protest nu a fost îmbrăcat în uniformă, ci în alb cu o eşarfă la gât, colonelul Paraschiv a atras atenţia presei şi a protestatarilor. Astfel a ajuns să fie identificat în multe dintre imaginile care surprind acţiunile jandarmilor.


Rana din inima noastră. Bătrâna de 79 de ani pasată între familie și spital arată gradul de cinism la care au ajuns atât oamenii, cât și instituțiile

VIDEO/Radu Paraschivescu o taxează pe Viorica Dăncilă: „Gramatica doamnei premier este ireparabilă”

Gabriela Firea anunță închiderea Arenei Naționale pentru refacerea gazonului și dă vina pe o investigație a GSP!

Tolo: În curând, Gabi Firea va închide Bucureștiul pentru că nu-l poate gestiona

Close
Închide
  Close