De Cristina Sterian,

Petrecerea a fost organizată în urmă cu două zile în casa unui bărbat de 40 de ani față de care era dispusă măsura izolării la domiciliu. Aici, brăileanul și 5 prieteni de ai săi au consumat băuturi alcoolice și au ascultat muzică, întreaga noapte.

Ieri, însă, oamenii legii au aflat despre petrecerea dată la Ianca. Au demarat verificări și i-au identitifcat pe cei 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 47 de ani, care au mers în locuința în care trebuia să stea izolat prietenul lor. Toţi au fost sancționați contravențional cu amendă, în valoare de 5.000 de lei fiecare. Totodată, au fost plasați în izolare la domiciliu.

Pe de altă parte, pentru că nu a respectat măsura izolării la domiciliu, bărbatul de 40 de ani din Ianca a fost dus într-un centru de carantină pentru 14 zile și i s-a întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În ultimele 24 de ore, polițiștii din Brăila au depistat alte 8 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Acestea au fost amendate cu sume în valoare totală de 9.500 de lei, iar în următoarele 14 zile vor trebui să stea în izolare în centrele de carantină din Brăila.

Amenzile pentru persoanele care nu respectă măsura izolării la domiciliu au fost majorate. Astfel, cei care vor părăsi domiciliul riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 20.000 de lei. Cei care încalcă regulile izolării, pe lângă amenzi vor fi obligați să intre în carantină pe o perioadă de 14 zile, suportând toate cheltuielile aferente cazării.

De asemenea, persoanele care părăsesc centrul de carantină fără aviz, vor fi obligate la o nouă perioadă de carantină, de 14 zile, plătind cheltuielile, dar vor răspunde și penal.

Citeşte şi:

7 persoane aflate în izolare au dat chef la Călinești-Oaș. Din cauza lipsei de locuri, sătmărenii au fost mutați în carantină obligatorie abia după 12 ore

La ce măsuri de prevenție împotriva COVID-19 a recurs Jojo: „Ies cu frică la cumpărături”

Traian Băsescu critică autorităţile: „Au luat măsurile restrictive cu o lună prea târziu”. Ce spune despre izolare: „Abia mai rezistă nepoţii, dar noi, adulţii…”

RECOMANDĂRI
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor