De Mihai Niculescu,

Minorii care comit furturi și tâlhării au devenit un adevărat fenomen în iași, pentru că, potrivit legii , persoanele sub 16 ani nu răspund penal, ci doar părinții lor, relatează ziaruldeiasi.ro.

Singura soluţie pentru poliţişti este să aştepte ca aceştia să împlinească vârsta de 16 ani, ca să poată răspunde penal pentru fărădelegile comise. Numai anul acesta, la Iaşi, 210 minori au comis peste 200 de furturi şi tâlhării.

În urmă cu ceva timp, o femeie rămas într-un autobuz al CTP Iaşi fără o sumă mare de bani. A mers la poliţie şi a reclamat furtul, iar oamenii legii au identificat hoţii: doi minori din cartierul Cantemir.

„Sunt o doamnă căreia i s-a furat portofelul cu 5.000 lei şi 120 de euro, în autobuzul 19, în urmă cu o lună şi ceva în urmă. Vreau să mulţumesc organelor de poliţie care l-au identificat. O complice din acest furt m-a contactat să-mi retrag plângerea deoarece este minoră. Că sunt săraci şi mama bolnavă şi sunt vreo şase copii. Dar pe mine cine mă ajută să îmi recuperez banii? Să-i ajut, să-i iert. Cum îi pot ierta? Eu fac sacrificii şi muncesc, iar ei comit furturi. Ei vor să-mi plătească în şase rate ca să îmi retrag plângerea“, a declarat păgubita, potrivit sursei citate.

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă
Recomandări

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă

Femeia s-a întors la lucru, în Italia. Ea le-a spus jurnaliştilor că a fost contactată imediat după ce poliţiştii au prins hoţii, de către familia copiilor, şi a fost supusă la presiuni psihice şi ameninţări pentru a-şi retrage plângerea.

„Au aflat nu ştiu de unde numele meu, apoi m-au găsit pe Facebook. M-au sunat prin intermediul acestei reţele de socializare“, a adăugat femeia.

Polițist: „Nu avem pur și simplu ce să le facem”

„În municipiul Iaşi avem 180 de minori cercetaţi pentru 121 de fapte de furt şi 47 de minori cercetaţi pentru 30 de fapte de tâlhărie. Iar acestea sunt statistici cu minori doar în dosare soluţionate“, a spus precizat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Iaşi.

Poliţişti din Iaşi au povestit că minorii provin din câteva zone „speciale“ ale Iaşului. „Sunt mulţi din Cantemir, blocul de pe Decebal, din casele naţionalizate de pe Cuza Vodă, şi Păcureţi. Deseori suntem frustraţi din acest punct de vedere, nu avem pur şi simplu ce să le facem, mai ales în cazurile în care se împacă cu victima. Anul trecut am ridicat într-un singur lot vreo 10 minori care au furat din buzunare şi, în timp ce ne aflam în sala de instanţă în faţa judecătorului, a intrat un avocat cu o hârtie în mână prin care victima se împăcase cu hoţul în faţa notarului. A trebuit să îi dăm drumul imediat persoanei respective“, a povestit un poliţist din cadrul IPJ Iaşi.

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Citeşte şi:

În mintea infractorului. Primul interviu cu profilerul Poliției Române, care îl analizează pe Dincă. Cum un individ aparent obișnuit devine criminal la 66 de ani

VIDEO | Un șofer inconștient a făcut o depășire pe linie continuă, în curbă! „Îl omoram, și ce? Am asigurare”

Regizorul filmului-protest „Les Miserables”, premiat la Cannes, a găsit la București aceleași probleme ca-n Paris: “Îi susțin pe români să iasă în stradă. Au ajuns la putere unii cărora le pasă doar de propriile interese”

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre