Mergi direct la conținut »
Ce scrie presa internațională despre calificarea României în semifinalele Campionatului European de tineret
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ce scrie presa internațională despre calificarea României în semifinalele Campionatului European de tineret

Ce scrie presa internațională despre calificarea României în semifinalele Campionatului European de tineret

Presa internațională a scris despre calificarea României în semifinalele Campionatului European de tineret, după meciul încheiat la egalitate cu Franța. Italienii, a căror echipă a fost eliminată din competiție, scriu că remiza a fost una „anunțată”, în timp ce jurnaliștii din Hexagon notează că Franța a fost „incapabilă să zguduie România”.

De Răzvan Mihalașcu,

Jurnaliștii francezi ai publicației L’Equipe titrează „Euro Speranțele: Franța, calificată în semifinale și la Jocurile Olimpice 2020”

Incapabilă să zguduie România, echipa Franței a obținut esențialul: o calificare în semifinalele Campionatului European Under 21 ( l’Euro Espoirs), sinonimă cu participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Ținută în șah de România, echipa Franței nu a strălucit, dar și-a îndeplinit obiectivul principal.

Românii ar fi putut beneficia de un penalty după o intrare a lui Amian la Cicăldău. Pe moment, arbitrul nu a văzut faultul, dar arbitrajul video (VAR) nu a fost solicitat din fericire pentru Franța întrucât penaltiul părea evident.

Gazzetta dello Sport” scrie că Italia a fost eliminată prin „remiza anunțată” dintre Franța și România.

„Spania şi Franţa, Germania şi România. Aceştia sunt cei mai buni tineri ai Europei. Şi nu, Italia nu este. Azzurri sunt afară de la Campionatul European, condamnaţi de preconizatul 0-0 din Franţa – România la Cesena şi chiar de acel eşec blestemat din meciul cu Polonia, din al doilea meci din grupă. Azzurri au rămas cu şase puncte, Franţa cea mai bună a doua clasată cu 7 puncte. Este un eşec, este inutil să negăm asta. Fotbalul italian lipseşte de la JO pentru a treia ediţie consecutivă. Azzurri au urmărit împreună meciul Franţa – România, care s-a desfăşurat exact cum se temeau. Vreo două intrări dure ale lui Manea şi Rus la fiul lui Thuram în primele 15 minute ne-a făcut să ne gândim că poate fi un meci adevărat. Şi totuşi, nici măcar un şut pe poartă în 90 de minute”, notează cotidianul italian.

„Franța U21 0-0 România U21: Meciul din grupa C s-a încheiat fără goluri, iar ambele se califică în semifinale” titrează publicația britanică Daily Mail.

Nicio echipă nu a trimis niciun șut pe poartă, iar meciul s-a terminat fără gol. Franța și România au părut dezinteresate să-și creeze vreo șansă în ultimul meci din grupe la Campionatul European de Fotbal Under 21.

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

Marca (Spania): Spania va întâlni Franța în semifinale Campionatului European de Fotbal Under 21. Prin remiza lipsită de goluri, România ajunge în semifinalele campionatului Under 21 pentru prima oară în istorie, în timp ce Franța s-a calificat în următoarea fază a competiției.

România s-a calificat pentru prima oară în semifinalele Campionatului European de tineret şi după 56 de ani la Jocurile Olimpice, după remiza 0-0 de luni împotriva Franței, la Cesena, în ultima etapă a Grupei C.

România a câştigat grupa la golaveraj. Şi Franţa s-a calificat în semifinale, fiind echipa cea mai bună de pe locul 2.

În semifinale, joi, România va întâlni Germania, la Bologna, de la ora 19:00 ora României, iar Franţa va juca cu Spania, la Reggio Emilia.

sursă foto: EPA


Citește și:

FOTO | Platforma Iadului. „Rulmentul” Brașov, pe vremuri mândria socialismului românesc, a ajuns o ruină!

Close
Închide
  Close