Mergi direct la conținut »
Cea mai lungă slujbă s-a sfârșit după 96 de zile. Preoții olandezi au împiedicat deportarea unei familii, iar opinia publică schimbă legea imigrației
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cea mai lungă slujbă s-a sfârșit după 96 de zile. Preoții olandezi au împiedicat deportarea unei familii, iar opinia publică schimbă legea imigrației

Cea mai lungă slujbă s-a sfârșit după 96 de zile. Preoții olandezi au împiedicat deportarea unei familii, iar opinia publică schimbă legea imigrației

Cea mai lungă slujbă ținută încontinuu într-o biserică, timp de mai bine de trei luni, pentru a împiedica deportarea unei familii de armeni din Olanda, a luat sfârșit. Povestea s-a sfârșit cu happy-end, pentru că familia și clericii au primit asigurări că cei cinci protejați nu vor fi trimiși în țara de origine unde viețile lor erau în pericol. În tot acest timp, mai bine de 1.000 de preoți au oficiat cu schimbul slujbele religioase pentru a împiedica autoritățile să intre în biserică. O lege olandeză nu permite poliției să intre în locașele de cult pe timpul ritualurilor religioase.

În cele 96 de zile de slujbă non-stop din biserica protestantă, și societatea s-a mobilizat exemplar, trimițând alimente și provizii, iar mai bine de 250.000 de persoane au semnat o petiție pentru modificarea legilor deportării. Iată că au reușit, pentru că cele patru partide aflate la putere au anunțat oficial că au ajuns la un acord, iar toate cele 700 de dosare privind expulzările familiilor de pe teritoriul Olandei vor fi reanalizate.

Mega-slujba de la Biserica Bethel din Haga a început pe 26 octombrie și s-a terminat miercuri după amiază. Mobilizarea preoților, unii veniți în grupuri de la bisericile din întreaga Europă, și a credincioșilor, a împiedicat ridicarea de către poliție a celor cinci membri ai familiei Tamrazyan, soț soție și trei copii.

Tatăl primise amenințări cu moartea în Armenia

Sasun și Anousche Tamrazyan precum și cei trei copii ai lor au fugit din Armenia și au cerut azil în Olanda. Sasun a fost un activist politic foarte virulent și familia lui a primit amenințări cu moartea. Familia a obținut azilul în Olanda după lupte prin instanțe de câțiva ani, însă guvernul a contestat decizia și a obținând deportarea familiei.

Acesta este doar începutul. Sperăm să fie noul mod al Bisericii de a se implica în societate. Un nou mod de a a-i apăra pe cei nedreptățiți”, a spus Derk Stegeman, unul din organizatorii slujbelor din biserică, potrivit nytimes.com.

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client
Recomandări

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client

Hayarpi Tamrazyan s-a declarat ușurat de decizia autorităților, dar a arătat că rămâne precaut.

„Au ajuns la un acord, iar acordul este că urmează să reevalueze toate dosarele. În consecință, nu știm oficial că putem rămâne în Olanda, pentru că dosarul trebuie să fie reanalizat” a spus el.

Sursa foto: EPA


Citește și: Directorul general Hexi Pharma, 3 ani de închisoare și 2,6 milioane de lei amendă penală pentru firmă. Prima decizie în scandalul dezinfectanților din spitale


 

 
 
Close
Închide
  Close