MENIU CAUTĂ
03 Iul. 2018 15:38

CEDO cere lămuriri privind condamnarea lui Gigi Becali în dosarul MApN, pe o lege care nu exista

Distribuie

CEDO cere lămuriri privind condamnarea lui Gigi Becali în dosarul MApN. Cel puțin așa susține patronul clubului de fotbal FCSB (fostă Steaua București), care a spus marţi, 3 iulie, că CEDO a cerut Ministerului Justiţiei lămuriri privind condamnarea sa în cauza MApN.

Acesta a precizat că pedeapsa a fost dispusă pe un articol de lege care nu exista la momentul săvârşirii faptei şi că avocaţii săi nu au avut acces la informaţii din dosar.

CEDO a cerut Ministerului Justiţiei pe puncte, cum adică a fost condamnat Becali pe articolul 13, când acest articol nu exista la vremea când a fost făcută fapta. A fost făcută pe o lege retroactivă. Să dea explicaţii Guvernul cum a fost condamnat pe informaţii clasificate la care avocatul nu a avut acces. Au spus că sunt informaţii clasificate. În octombrie am făcut schimbul şi în noiembrie s-a modificat Codul Penal. Nici nu exista fapta mea', a declarat Gigi Becali, la Antena 3.

Gigi Becali a fost condamnat definitiv în anul 2013, de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare. În primă instanţă, acesta a fost achitat.

La acel moment, Gigi Becali a precizat că îşi va căuta dreptatea la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Încăierare în Parlament, între un deputat de la Putere şi unul din Opoziţie
Comentarii