MENIU CAUTĂ
09 Aug. 2018 13:40

Cel mai mic cal din lume măsoară doar 49 de centimetri

Distribuie

Poneiul Gulliver măsoară doar 49 de centimetri și este considerat cel mai mic cal din lume, deși titlul oficial nu a fost recunoscut, încă, de Cartea Recordurilor, scrie Daily Mail.

Venirea pe lume a lui Gulliver este considerată de stăpâna sa 'un miracol', mai ales că atunci când s-a născut, în iunie 2017, avea dimensiunile unei pisici. Măsura doar 30 de centimetri lungime și cântărea 3 kilograme, așa că șansele de supraviețuire erau minime.

Stăpâna sa spune că l-a numit Gulliver în mod ironic, după personajul lui Jonathan Swift din cartea 'Călătoriile lui Gulliver', cel care era văzut ca un uriaș când a fost răpit de piticii de pe insula Liliput.

Calul, născut la o fermă din nord-vestul Rusiei, este din rasa American Miniatural. Majoritatea exemplarelor din această rasă ajung la o înălțime maxima de 86 cm, ceea ce înseamnă că Gulliver este jumătate cât un cal obișnuit.

Căluțul rus are șanse mari să devină cel mai mic cal din lume, potrivit Guiness Book, în timp ce recordul pentru cea mai mică iapă din lume este deținut din 2016 de Thumbelina, care măsoară 44,5 cm.


Citește și: EXCLUSIV / Mihaela Buzărnescu, prima declarație după accidentarea teribilă de la Montreal. Jucătoarea a părăsit terenul în scaun cu rotile


 

Citește mai multe despre cal, Cartea Recordurilor și ponei pe Libertatea.

Comentarii