Mergi direct la conținut »
Cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Tăriceanu rămâne blocată în Senat, de 5 luni. Cazanciuc (PSD): „De ce ar fi o prioritate?”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Tăriceanu rămâne blocată în Senat, de 5 luni. Cazanciuc (PSD): „De ce ar fi o prioritate?”

Cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Tăriceanu rămâne blocată în Senat, de 5 luni. Cazanciuc (PSD): „De ce ar fi o prioritate?”

Senatul continuă să blocheze cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, privind începerea urmăririi penale a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Comisia juridică, care trebuie să dea raport, nu a reuşit să se reunească în cvorum, marţi. De cinci luni a fost înregistrată această cerere a procurorilor, iar liderul ALDE a cerut personal să se dea cât mai repede un vot în plen.

De Valentina Postelnicu,

Preşedintele comisiei juridice, Robert Cazanciuc a afirmat, după ce şedinţa comisiei a fost suspendată, că Senatul este titularul acţiunii penale, şi că nu se pune problema de a încetini sau a grăbi procesul, pentru că va fi gata când toţi colegii vor analiza dosarul.

„Nu avem un termen stabilit de lege pentru a propune plenului. Sunt fapte de acum 10 sau 12 ani”, a spus el.

Întrebat dacă se justifică această întârziere, Cazanciuc a invocat „responsabilitatea” analizării acestui dosar, care are mii de pagini, şi a menţionat că Tăriceanu trebuie să aibă încredere în comisia juridică.

„Senatul va decide dacă sunt elemente suficiente pentru a cere începererea urmăririi penale în cazul unui senator”, a mai explicat Cazanciuc.

Întrebat dacă votul privind solicitatea DNA în privinţa preşedintelui Senatului nu este o prioritate pentru Comisia Juridică, Robert Cazanciuc a răspuns: „De ce ar fi o prioritate acest raport? Trebuie să punem în primul rând dosarele penale sau ceea ce aşteaptă oamenii de la noi, diverse acte normative care să le reglementeze viaţa? Deci dosarul penal este prioritatea comisiei juridice? Cred că prioritare sunt legile aşteptate de cetăţeni din partea noastră care să le facă viaţa mai bună”.

Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani
Recomandări

Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani

Senatorul PSD l-a atacat pe liderul PNL Ludovic Orban, după ce a cerut CSM să se sesizeze, în cazul acestzui blocaj din Parlament. „Domnul Orban este într-o logică de torţionar, în care doreşte cu price preţ să îşi trimită fostul lider al partidului în faţa unei instanţe, fără să ştie dacă există probe sau nu în acest dosar. Cine a tergiversat această soluţionare a unei cauzei ? A tergioversat Senatul, mai bine de 10 ani ? Nu se pune problema. Nu avem un termen în care să facem acest lucru”, a spus Robert Cazanciuc.

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.


Citeşte şi:

Au inventat kilometrul de 800 de metri la asfaltări, ca să poată să dea șpagă pentru PSD și pentru familia Cosma! Ce declarații își retrag infractorii condamnați pentru corupție și martorii în fața secției de procurori conduse de Adina Florea

Close
Închide
  Close