Articol de Mihai Niculescu, Vineri, 12 iulie 2019, 13:59

Valoarea investiției în noul sistem informatic, din care 80 la sută este acoperită din bugetul Uniunii Europene, se ridică la 90 de milioane de lei.

Prin noul sistem și taxele vor putea să fie achitate electronic, de pe calculator sau telefon, și va reduce, pe termen lung, costurile structurilor Ministerului de Interne, relatează Digi24.

„Finalitatea acestui proiect va conduce la o simplificare a accesului la serviciile electronice oferite de către MAI şi completează demersurile în sensul debirocratizării activităţii noastre, demersuri care au fost începute anul trecut prin lansarea sistemului informatic integrat de emitere a actelor de stare civilă, proiect care se află deja în implementare” a declarat ministrul de interne Carmen Dan.

„Urmărim prin acest proiect să reducem timpii de soluţionare a cererilor cetăţenilor şi să îmbunătăţim comunicarea dintre MAI şi cetăţeni, acestea fiind aspecte pe care le considerăm absolut necesare pentru evoluţia instituţiilor noastre şi pentru modernizarea statului român” a mai precizat ministrul.


Citește și: Locuri de joacă la 1,5 milioane de euro bucata! Daniel Florea, primarul PSD al Sectorului 5, cheltuie 54 de milioane de euro ca să amenajeze 34 de părculețe