Mergi direct la conținut »
China a instalat rachete în Marea Chinei de Sud, într-o ”zonă fierbinte” a Asiei de sud-est
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > China a instalat rachete în Marea Chinei de Sud, într-o ”zonă fierbinte” a Asiei de sud-est

China a instalat rachete în Marea Chinei de Sud, într-o ”zonă fierbinte” a Asiei de sud-est

China a instalat rachete în Marea Chinei de Sud în insule revendicate de Taiwan și Vietnam. Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de informații americane, rachetele au fost instalate în ultima lună în trei avanposturi construite anul trecut.

Aceasta este prima desfăşurare de rachete chineze în insulele Spratly, care sunt revendicate şi de Taiwan şi Vietnam. Rachetele au fost instalate în ultimele 30 zile pe trei recife unde China a construit adăposturi anul trecut.

Potrivit presei americane, citată de Agerpres, este vorba de rachete antinavale YJ-12B, care pot lovi nave la distanţa de 295 de mile marine, şi de rachete sol-aer cu rază lungă de acţiune HQ-9B eficiente împotriva aeronavelor, dronelor şi rachetelor de croazieră pe o rază de 160 de mile marine.

China nu a vorbit public despre această operațiune şi susţine că echipamentele militare din insulele Spratly sunt exclusiv defensive.

Sisteme similiare de rachete chineze sunt deja amplasate pe insula Woody, ceva mai la nord.

Recent s-a aflat că regimul de la Beijing a instalat sisteme de bruiaj în Marea Chinei de Sud, arată oficialii americani. Regiunea este una dintre zonele geopolitice fierbinți ale Asiei, prinsă în multiple dispute teritoriale.

Departamentul de Apărare al SUA arată că sistemele de bruiaj ar fi fost montate în ultimele trei luni pe Insulele Spratly, unul dintre avanposturile militare ale Chinei.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV / Ambasadorul Israelului, despre mutarea Ambasadei României la Ierusalim: „Îi ajutăm pe cei care ne ajută”


 

 
 
Close
Închide
  Close