Mergi direct la conținut »
Cinci români au fost pedepsiți cu închisoarea pentru peste 70 de furturi în Anglia. Au „prăduit” obiecte de 845.000 de lire sterline! Galerie foto
8imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cinci români au fost pedepsiți cu închisoarea pentru peste 70 de furturi în Anglia. Au „prăduit” obiecte de 845.000 de lire sterline!

Cinci români au fost pedepsiți cu închisoarea pentru peste 70 de furturi în Anglia. Au „prăduit” obiecte de 845.000 de lire sterline!

Cinci români, toți făcând parte dintr-o gașcă de hoți care acționa în Anglia, și-au aflat pedepsele pentru faptele lor.

De Petre Dobrescu,

Cătălin Zaharia (30 de ani), Constantin Stoian (30 de ani), Marian Molocia (27 de ani), Daniel Stoean (35 de ani) și Florina Spiru (28 de ani), soția lui Cătălin Zaharia, și-au recunoscut faptele după ce polițiștii au descoperit „peștera lui Aladin”, locul în care aceștia ascunseseră bunurile furate, în valoare de circa 845.000 de lire sterline, a informat Metro.

Ei aveau o colecție de lingouri monetiforme Krugerrand, ceasuri Breitling și o geantă roz plină cu bijuterii. Toate au fost găsite în locuința lui Stoean din strada McKean, din Oldbury.

Ei se foloseau de cearșafuri pentru a escalada pereții locuințelor. Hoții s-au dat de gol și prin intermediul mesajelor pe WhatsApp trimise rudelor despre obiectele furate.

„Creierul” era din România

Polițiștii cred că ar putea fi implicați în peste 400 de spargeri date în West Midlands, între 2014 și 2018, dar, oficial, ei au fost dovediți pentru participarea la 76 de spargeri.

Procurorul Graham Russell a explicat cum acționa banda. „Cred că nu exagerez dacă spun că ce am găsit la ei era ca în peștera lui Aladin. Țintele lor au fost întotdeauna bijuteriile și sumele de bani.

Bijuteriile furate erau trimise în România. Mințile călăuzitoare ale acestei bande erau peste hotare”, a declarat Russell.

Cătălin Zaharia, care a fost găsit vinovat pentru opt spargeri, a fost condamnat la opt ani de închisoare. Florina Spiru a primit o condamnare de 4 ani și jumătate pentru că se ocupa de vânzarea bunurilor furate.

Stoian a primit o pedeapsă de patru ani cu suspendare pentru participarea la trei furturi.

Molocia, care locuiește tot în Smetwick, ca și Stoian, a primit șase ani de închisoare pentru participarea la zece jafuri, iar Stoean, care a luat parte la două furturi, va sta patru ani după gratii.

SURSA FOTO: SWNS


Close
Închide
  Close