Mergi direct la conținut »
BIOGRAFIE / Cine este Mihai Fifor, ministrul Apărării, propus în Guvernul Viorica Dăncilă
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > BIOGRAFIE / Cine este Mihai Fifor, ministrul Apărării, propus în Guvernul Viorica Dăncilă

BIOGRAFIE / Cine este Mihai Fifor, ministrul Apărării, propus în Guvernul Viorica Dăncilă

Mihai-Viorel Fifor, propus de conducerea PSD să continue mandatul la Apărare, are 47 de ani și este senator de Dolj. A fost preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie în fostul mandat şi conduce PSD Craiova din 2010. În martie 2014, Fifor a fost ales preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile de la Nana, iar anul acesta a devenit președintele comisiei de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009. Fifor a fost premier interimar, după demisia din funcție a lui Mihai Tudose.

De Valentina Postelnicu,

În 2015, premierul Victor Ponta l-a propus pe  Fifor ministru al Transporturilor. Preşedintele Klaus Iohannis a respins, însă, propunerea, motivând că nu are experiență în acel domeniu.

Fifor este licenţiat în Filosofie. Are un masterat în ”Literatura română”, tot la Universitatea Craiova. Din 2003, este doctor în Antropologie Socială, Universitatea Craiova.

A lucrat ca cercetător ştiinţific principal, Institutul de Cercetări socio-umane ”C. S. Nicolaescu – Plopşor”, a fost director la Centrul judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Dolj, manager la Muzeul Olteniei din Craiova.

Fifor a fost în 2009 secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor și secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor  în mai-dec. 2012.

A fost preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Craiova și senator la al doilea mandat.

În iunie 2015, premierul Victor Ponta l-a propus pe Mihai Fifor pentru a ocupa funcţia de ministru al Transporturilor. Preşedintele Klaus Iohannis a respins, însă, la 15 iulie, propunerea prim-ministrului, motivând că nu are expertiza şi experienţa managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor.

Medic ATI din București, către colegii care demisionează: „Spitalele sunt contaminate rând pe rând, dar nu putem să fugim cu toții”
Recomandări

Medic ATI din București, către colegii care demisionează: „Spitalele sunt contaminate rând pe rând, dar nu putem să fugim cu toții”

 

La 9 februarie 2016, senatorul Mihai Fifor a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, prin vot deschis, cu unanimitate.

Mihai Fifor a fost propus, pe 28 iunie 2017, Mihai Fifor,  ministru al Economiei în guvernul Mihai Tudose, fiind învestit în funcţie la 29 iunie 2017.  Pe 5 septembrie 2017, ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, şi-a înaintat demisia din funcţie, interimatul la acest minister fiind asigurat de vicepremierul Marcel Ciolacu, iar pe  12 septembrie 2017, conducerea PSD l-a validat pe senatorul Mihai-Viorel Fifor, ministru al Economiei, pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale, acesta fiind învestit în funcţie la 12 septembrie 2017.

După ce Mihai Tudose şi-a înaintat demisia din funcţia de prim-ministru al României, după retragerea sprijinului politic în cadrul Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că l-a desemnat premier interimar pe Mihai-Viorel Fifor, ministru al Apărării Naţionale, iar la 17 ianuarie 2018, a desemnat-o pe Viorica Dăncilă, propusă de PSD, pentru funcţia de prim-ministru.

Citește și: EXCLUSIV/ Alexandru Arșinel are interzis la șofat, dar ignoră sfatul medicilor. ”Am o casă grea, am nevoie de mașină”

Close
Închide
  Close