De Adrian Ilie,

Douăzeci şi şapte de persoane au fost arestate în capitala Tbilisi şi doi poliţişti au fost răniţi în timp ce păzeau cinematograful unde rula drama „Şi apoi am dansat”, a precizat vineri seara Ministerul de Interne.

Protestatarii prezenţi în faţa cinematografului au strigat „ruşine” şi au lansat artificii, potrivit presei locale.

Ambasada SUA şi-a sfătuit personalul de la Tbilisi să evite demonstraţiile şi să păstreze o prezenţă discretă pe parcursul weekend-ului, adăugând că protestele „au o natură anti-americană şi susţin în mod fals că SUA şi alte guverne occidentale au ‘ordonat’ ca proiecţiile să aibă loc”.

Filmul, în regia suedezului Levan Akin, va rula în cinci cinematografe din Georgia în acest weekend, urmând ca de fiecare dată poliţia să garanteze că proiecţiile au loc fără incidente.

Potrivit organizatorilor, toate biletele la aceste proiecţii au fost vândute. Acţiunea peliculei se petrece în Georgia şi îl are în prim plan pe Merab, un student la Ansamblul Naţional Georgian, a cărui carieră în lumea dansului este zguduită de venirea lui Irakli, un tânăr dezinvolt pentru care Merab dezvoltă sentimente puternice.

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes la începutul acestui an.

Citeşte şi:

Uganda vrea să introducă pedeapsa capitală pentru persoanele homosexuale

Directorul ACCEPT spune că autoritățile se tem să ia decizii în cazul familiilor LGBT. ”Teama vine din cauza unei presiuni manifestată printr-o homofobie în societate”

Cultul lui Pomohaci | Cum îi ademenea pe minori fostul preot acuzat de pedofilie. “La părintele îi e frică să doarmă singur”

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte
GSP.RO

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur