Mergi direct la conținut »
VIDEO| Ciprian Zobuian gătește și vinde un desert italian într-un camion, la Romexpo
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO| Ciprian Zobuian gătește și vinde un desert italian într-un camion, la Romexpo

VIDEO| Ciprian Zobuian gătește și vinde un desert italian într-un camion, la Romexpo

Este cofetar de profesie și dintotdeauna i-a plăcut să gătească dulciuri. De șase luni a pornit o afacere de familie, dar la un alt nivel: a decis să-și deschidă o cofetărie mobilă, într-o mașină, un food truck. Acum, Ciprian Zobuian pregătește un desert italian într-un camion.

L-am găsit pe Ciprian Zobuian la cel mai mare festival de food trucks (bucătării pe roți- n.r.) din România, care se desfășoară zilele acestea la Romexpo. Îi avea alături pe soția și pe nepotul lui. El pregătea cannoli, iar soția și nepotul se asigură că totul în vitrină arată impecabil și clienții sunt serviți imediat. Ciprian Zobuian ( 41 de ani) este cofetar de meserie și a învățat să facă și cannoli. Acesta este un desert italian care are la bază ricotta.

Am decis să încep o afacere în familie. Suntem la început, este al patrulea eveniment la care participăm. Cannoli este un produs italian, de la care am creat diverse alte variațiuni: cu vanilie, fistic, alune, migdale, o multitudine de arome și gusturi. Sunt două elemente: coaja crocantă , a noastră este și glazurată cu ciocolată și, în interior, este crema de ricotta, cu diverse arome”, ne-a explicat Ciprian Zobuian.

Ciprian Zobuian gătește și vinde un desert italian într-un camion

Mașina și-a adus-o din străinătate, unde conceptul de food truck (bucătării pe roți- n.r.) are deja o tradiție. S-a împrumutat ca să poată începe această afacere. Doar mașina l-a costat 17.000 de euro, dar, per total, investiția s-a ridicat la 32.000 de euro.

O mașină ca aceasta este greu să o pregătești în România. Eu, ca și majoritatea colegilor care au venit la acest festival, avem mașinile aduse din afară, din tări cu tradiție. Am cumpărat această mașină din străinătate și i-am făcut mici modificări pentru business-ul nostru. Investiția totală a ajuns la 32.000 de euro, de la achiziționarea track-ului, mașina frigorifică, avizări și autorizări și toate cele”, ne-a mai spus cofetarul.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

Cel mai mare festival de food trucks din țara noastră

Foarte populare mai ales în America, aceste mașini, adevărate bucătării pe roți, în care se face și se vinde mâncare, încep să ocupe tot mai mult teren și în România.

Cel mai mare festival de Food trucks din țara noastră are loc la Romexpo, până pe 28 mai, la ora 23.00. Intrarea este liberă în fiecare zi, doar între orele 12:00 – 14:00. Prețul unui abonament pentru 25- 28 mai este de 35 de lei, iar biletul pentru o zi costă 17 lei.

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo pentru iunie, iulie și august 2018. Meteorologii anunță caniculă și secetă

Close
Închide
  Close