UPDATE ora 22.30. Nu mai sunt restricții de circulație pe autostrăzile și drumurile naționale din țară, anunță marți seară Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române. Cu toate acestea, pe mai multe artere rutiere din zona de est a țării se circulă în continuare în condiții de iarnă.

„Recomandăm conducătorilor auto ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze cu privire la restricțiile de trafic și la condițiile meteorologice de pe traseul pe care urmează să se deplaseze, să circule cu viteza adaptată la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autovehicule și să permită acțiunea utilajelor de deszăpezire”, subliniază polițiștii.

UPDATE ora 17.00. Trei drumuri naţionale rămân închise, marți după-amiază, din cauza vântului care viscoleşte zăpadă depusă.

Este vorba despre DN 23B Stupina – Ciorăşti, judeţul Vrancea, DN 11A Bârlad – Iveşti şi DN 26 Murgeni – Blăgeşti, judeţul Vaslui.

De asemenea, pe alte trei drumuri naţionale sunt restricţii pentru autovehicule ce depăşesc 7,5 tone, respectiv DN 24B Albiţa – Huşi, judeţul Vaslui, DN 15D Roman – Crăieşti, judeţul Neamţ, şi DN 29 Răchiţi – Săveni, judeţul Botoşani.

„Dacă nu câştigăm acest război, va avea loc un nou Holocaust”, susține armata israeliană. Avertismentul lui Netanyahu, după 6 luni de conflict
Recomandări
„Dacă nu câştigăm acest război, va avea loc un nou Holocaust”, susține armata israeliană. Avertismentul lui Netanyahu, după 6 luni de conflict

Din cauza vântului, sunt oprite manevrele în toate porturile de la Marea Neagră. 

UPDATE ora 13.30: O șoferiță din Vaslui a ajuns cu mașina în râpă pentru că nu a adaptat viteza la șoseaua acoperită cu zăpdată. Accidentul s-a produs pe DJ 245, în apropiere de localitatea Drujești, comuna Băcani. În mașină erau două persoane, mama și fiul ei. Autoturismul a fost găsit de pompieri răsturnat într-o râpă, iar femeia și fiul ei, de 16 ani, au fost scoși.

Adolescentul a suferit un traumatism cranio-cerebral și dureri la mâna stângă, iar mama lui, în vârstă de 40 de ani a suferit un traumatism cranio-facial ușor. Ambii au fost duși la Spitalul Elena Beldiman din Bârlad.

UPDATE ora 12.10: Un copil din Suceava cu afecţiuni respiratorii a fost dus cu șenilata la spital din cauză că mașina ambulanței a rămas blocată în zăpadă.

O femeie de 21 de ani din comuna Fântânele, satul Slobozia, a cerut ajutor pentru fiul său de un an şi şapte luni, cu probleme respiratorii. Un echipaj de la Ambulanța Suceava a plecat spre ei, dar mașina a rămas blocată cu opt kilometri înainte de destinaţie, pe drumul acoperit cu zăpadă viscolită, a relatat news.ro. De aceea, a fost trimis un echipaj de salvatori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

România se deșertifică. „În 20 de ani vom avea o climă foarte similară cu cea a Greciei”, avertizează ministrul Mediului
Recomandări
România se deșertifică. „În 20 de ani vom avea o climă foarte similară cu cea a Greciei”, avertizează ministrul Mediului

Situaţii similare s-au înregistrat în mai multe zone din Moldova, unde ambulanţe care au pornit către pacienţi au rămas blocate pe drumurile înzăpezite.

UPDATE ora 11.00: Mai multe trenuri au întârzieri din cauza viscolului și a zăpezii și, în funcție de evoluția fenomenelor meteo, pe raza județelor Galați și Iași pot interveni restricționări în următoarele ore, a anunțat CFR Călători.

„Pe raza regionalei Iași, întârzierile majore și problemele intervenite la infrastructua feroviară au perturbat turnusul garniturilor ceea ce a condus la imposibilitatea formării trenurilor din graficul de circulație”, a transmis CFR. În acest context, la care se adaugă problemele generate de temperaturile foarte scăzute care afectează șinele, mai multe trenuri au fost anulate, astfel:

  • Regio 5551/5550 Pașcani-Târgu Neamț și retur
  • Regio 6454/6453 Iași-Scânteia și retur
  • Regio 5471/5472 Bacău-Bicaz-Piatra Neamț
  • Regio 6502/6501 Iași-Ungheni Prut-Iași
  • Regio 5462 Piatra Neamț-Bacău și Regio 5461 circulă cuplat cu IR 1858 pe relația Piatra Neamț-Bacău.

Pasagerii care au bilete la trenurile anulate își vor primi banii înapoi, dacă vor face cerere.

UPDATE ora 10.10: În acest moment, doar patru drumuri naționale mai sunt închise, din cele 5 care au fost anunțate dimineață, a informat Centrul InfoTrafic al IGPR.

FOTOREPORTAJ. Frumusețea fără viitor a „celui mai urât oraș din România”: berzele s-au întors la Corabia, dar turiștii întârzie
Recomandări
FOTOREPORTAJ. Frumusețea fără viitor a „celui mai urât oraș din România”: berzele s-au întors la Corabia, dar turiștii întârzie

Drumuri naționale cu circulația oprită

  • DN 23B Stupina-Ciorăști, județul Vrancea
  • DN 11A Bârlad – Ivești, județul Vaslui
  • DN 24A Huși – Berezeni, județul Vaslui
  • DN 26 Murgeni – Blăgești, județul Vaslui

Drumuri naționale cu restricție de tonaj > 7,5 tone

  • DN 24B Albița – Huși, județul Vaslui
  • DN 15D Roman – Crăiești, județul Neamț
  • DN 29 Răchiți – Săveni, județul Botoșani

Drumuri naționale cu restricție de tonaj > 3,5 tone

DN 22 Râmnicu Sărat – Băile, județul Buzău

Din cauza vântului, manevrele în toate porturile de la Marea Neagră rămân oprite.

UPDATE ora 9.10: Ministerul Educației a anunțat situația școlilor cu activitate suspendată din cauza viscolului și a zăpezii. Peste 30 de școli, din 8 județe, din Moldova, sunt închise, astfel:

  • Bacău: 3 unități de învățământ
  • Botoșani: 4 unități de învățământ
  • Brăila: 6 unități de învățământ
  • Buzău: 2 unități de învățământ
  • Galați: 7 unități de învățământ
  • Iasi: toate unitățile de învățământ
  • Neamț: 6 unități de învățământ
  • Suceava: o unitate de învățământ

UPDATE ora 9.00: O nouă situație de urgență la Vaslui, după gravida care a născut acasă pentru că ambulanța a rămas înzăpezită. La ora 5 dimineața, din cauza zăpezii viscolite, o mașină a rămas suspendată pe pasajul de cale ferată din localitatea Buhăești, aflată pe traseul Iasi-Vaslui.

„Persoanele aflate în mașină au fost evacuate în siguranță, iar în regim de urgență a fost anunțat personalul de la CFR pentru a preveni un posibil incident tragic. Autoturismul a fost ulterior scos de pe calea ferată”, au transmis oficialii Prefecturii Vaslui.

Iar un autocar înmatriculat în Republica Moldova a derapat și a rămas blocat în șanț, pe Drumul European, la intrarea în localitatea Târzii din județul Vaslui. Autoritățile au intervenit, asigurând evacuarea pasagerilor și au început operațiunile pentru deblocarea autocarului și restabilirea circulației rutiere în zonă.

Haos în traficul rutier și feroviar din estul țării cauzat de viscol și zăpadă. Care este situația actuală

UPDATE ora 8.50: Din cauza viscolului și a ninsorii de pe carosabil, s-a decis închiderea temporară a drumului național DN 24A, km 56 – 84, între localitățile Fălciu și Berezeni, județul Vaslui. Echipele DN Bârlad intervin pentru redeschiderea drumului, a transmis Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași.

UPDATE ora 8.40: O gravidă a născut la domiciliu după ce ambulanța chemată în ajutor rămas înzăpezită.

În noaptea de 8 spre 9 ianuarie, o femeie din satul Mascurei, județul Vaslui, urma să nască, așa că o ambulanță a plecat spre ea. La ieșirea din localitatea Pogana, echipajul SAJ a rămas blocat din cauza viscolului. S-a decis trimiterea unei șenilate de la detașamentul Vaslui, dar asistenta SAJ a ajuns mai rapid la gravidă cu o mașină off-road a primarului din comuna Pogana și a asistat nașterea.

Bebelușul a fost apoi transportat la Spitalul din Bârlad în siguranță, iar mama lui a ajuns și ea la spital după câteva ore, după ce a rămas într-o ambulanță înzăpezită.


Știrea inițială: Se circulă în condiţii de iarnă pe 5 drumuri naționale din zona Moldovei, mai precis în judeţele Vrancea, Iași și Vaslui, acolo unde circulația este oprită, a anunțat Centrul InfoTrafic al IGPR marți dimineață, 9 ianuarie, în informarea actualizată la ora 7.45.

Potrivit informării Centrului Infotrafic al IGPR, actualizată la ora 7.45, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, mai precis ninsoare viscolită, au fost impuse următoarele restricții de circulație:

Drumuri naționale cu circulația oprită

  • DN 23B Stupina-Ciorăști, județul Vrancea
  • DN 28A Târgu Frumos – Moțca, județul Iași
  • DN 11A Bârlad – Ivești, județul Vaslui
  • DN 24A Huși – Berezeni, județul Vaslui
  • DN 24 Cosmești – Tișița, județul Vrancea

Drumuri naționale cu restricție de tonaj > 7,5 tone

  • DN 24B Albița – Huși, județul Vaslui
  • DN 28 Cozia, județul Iași – Albița, județul Vaslui
  • DN 15D Roman – Crăiești, județul Neamț
  • DN 29 Răchiți – Săveni, județul Botoșani

Trei persoane au rămas înzăpezite în Vrancea, pe DJ 204 între Panciu și Haret, iar un autocar cu aproape 50 de persoane a părăsit partea carosabilă din cauza ninsorii abundente și a viscolului, lângă localitatea Doaga, în Vrancea. Totodată, mai multe mașini au fost nevoite să iasă de pe carosabil din cauza viscolului.

CNAIR a anunțat că drumarii au acționat pe parcursul nopții cu 1.329 de utilaje și au răspândit aproximativ 10.084 tone material antiderapant.

Imagini filmate în zona localității Ruginoasa din Iași, unde se intervine cu două autofreze.

De asemenea, din cauza vântului, au fost oprite manevrele în toate porturile de la Marea Neagră, a mai transmis Centrul Infotrafic.

Ca de obicei, șoferii au fost sfătuiți ca înainte să iasă din casă să se informeze cu privire la restricțiile de trafic și la condiţiile meteo şi să-și echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, chiar cu lanțuri dacă situația o impune.

„Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule și permiteți accesul utilajelor de deszăpezire. Adoptați o manieră prudentă de conducere şi să evitați orice manevră riscantă, asigurându-vă constant, pe tot parcursul traseului”, a precizat Centrul Infotrafic.

Județele din Moldova sunt sub cod galben de vânt, ninsori și polei, iar temperaturile sunt așteptate să scadă până la minus 20 de grade Celsius.

Google News Urmărește-ne pe Google News


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentarii (33)

Alex.59   •   10.01.2024, 13:00

E iarnă, fraților, ce vreți...nu stiți că "iarna nu-i ca vara..?

Simona.T   •   10.01.2024, 12:53

usor usor lucrurile reintra in normal, trebuie rabdare

Marica13   •   10.01.2024, 10:20

E haos ,deoarece autoritățile sunt incapabile .Când toți se angajează pe pile și nu sunt profesioniști în ceea ce fac Ăsta e rezultatul

Vezi toate comentariile (33)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cele două stațiuni pe care românii le vor lua cu asalt în minivacanța de Paște 2024. S-au făcut deja foarte multe rezervări
FANATIK.RO
Cele două stațiuni pe care românii le vor lua cu asalt în minivacanța de Paște 2024. S-au făcut deja foarte multe rezervări
Incredibil! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Incredibil! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Ce nume extrem de rar are bebelușul lui Reghe. Nu s-a mai auzit în România. Primele declarații despre copil și un atac furibund la adresa Anamariei Prodan
Libertateapentrufemei.ro
Ce nume extrem de rar are bebelușul lui Reghe. Nu s-a mai auzit în România. Primele declarații despre copil și un atac furibund la adresa Anamariei Prodan
Cea mai frumoasă reporteră italiană n-a putut intra într-o faimoasă discotecă din Berlin, din cauza garderobei: „N-am fost refuzată niciodată!”
GSP.RO
Cea mai frumoasă reporteră italiană n-a putut intra într-o faimoasă discotecă din Berlin, din cauza garderobei: „N-am fost refuzată niciodată!”
Locul din România unde turiștii vor ajunge mai ușor. Este spectaculos și renumit pentru izvoarele termale unice
FANATIK.RO
Locul din România unde turiștii vor ajunge mai ușor. Este spectaculos și renumit pentru izvoarele termale unice
O adolescentă de 19 ani este cel mai tânăr miliardar din lume. Câștigă 145.000 de euro pe zi. Ce avere uriașă are
Știrileprotv.ro
O adolescentă de 19 ani este cel mai tânăr miliardar din lume. Câștigă 145.000 de euro pe zi. Ce avere uriașă are
Mesajul publicat de Cristina Ciobănașu în ziua nunții lui Vlad Gherman cu Oana Moșneagu. A surprins pe toată lumea!
Unica.ro
Mesajul publicat de Cristina Ciobănașu în ziua nunții lui Vlad Gherman cu Oana Moșneagu. A surprins pe toată lumea!
EXCLUSIV | Lovitura primită de "arhitectul" plecării lui Mutu de la CFR Cluj! Soţia fotbalistului a rupt tăcerea
Orangesport.ro
EXCLUSIV | Lovitura primită de "arhitectul" plecării lui Mutu de la CFR Cluj! Soţia fotbalistului a rupt tăcerea
Imagini-cheie în ancheta trupului găsit bucăţi pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Camere de supraveghere au surprins momentul când a fost găsit cadavrul
Observatornews.ro
Imagini-cheie în ancheta trupului găsit bucăţi pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Camere de supraveghere au surprins momentul când a fost găsit cadavrul
Horoscop 8 aprilie 2024. Peștii pot să se agite inutil sau pot să-și vadă de-ale lor, în ciuda turbulențelor care apar și par să nu se termine
HOROSCOP
Horoscop 8 aprilie 2024. Peștii pot să se agite inutil sau pot să-și vadă de-ale lor, în ciuda turbulențelor care apar și par să nu se termine
RECOMANDĂRI