De Maria Andrieș,

  • Atât Judecătoria Caracal, cât și Curtea de Apel Craiova au dat în 2018 o pedeapsă fără executare pentru moartea unui om, provocată de un șofer care nu avea carnet și habar n-avea să conducă, dar era în relații bune cu clanul Oacă.
Marian Pintea, percuționist în formația lui Alex din Caracal, un apropiat al clanului Oacă

În septembrie 2016, Marian Pintea s-a urcat fără carnet la volanul mașinii sale, a încercat să demareze, a dat cu spatele și a lovit-o pe soacra lui, Țâca. Femeia stătea pe o piatră, lângă gardul casei sale, aflate peste drum de casa ginerelui. 

Un an și cinci luni de cercetări

Țâca a murit, în urma accidentului, rudele însă n-au depus plângere împotriva lui Pintea. Dosarul, nr.1704 / 207 / 2018, a fost înaintat instanței în aprilie 2018, la un an și cinci luni de la comiterea faptei. 

În octombrie 2018, Judecătoria Caracal l-a condamnat pe Pintea la 2 ani și 8 luni de închisoare, prin contopirea pedepselor pentru: ucidere din culpă, conducere fără permis și părăsirea locului accidentului. Instanța a dispus, de asemenea, ca pedeapsa să fie cu suspendare și a dat un termen de patru ani sub supraveghere.

Uciderea din culpă se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani. 

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client
Recomandări

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client

Societatea Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group SA, parte responsabilă civilmente, cu care avea contract de asigurare Marian Pintea, a solicitat schimbarea încadrării, de la ucidere din culpă la omor, pentru a nu plăti daune.  

Alex de la Caracal, din formația căruia face parte Marian Pintea, este un apropiat al clanului Oacă

Moartea bunicii: “daună” de 10.000 de lei de nepot

Omorul se pedepsește cu închisoare de la 10 la 20 de ani. Instanța a respins cererea și a obligat firma de asigurări să achite câte 70.000 de lei celor cinci fii ai victimei și câte 10.000 de lei celor 15 nepoți și nepoate. Inculpatul a fost obligat și la plata a 2000 de lei, cheltuieli de judecată, către stat. 

Sentința definitivă, dată de Curtea de Apel Craiova, în decembrie 2018 (Hotărârea nr. 1733 / 2018) a menținut decizia primei instanțe și a respins apelurile formulate de firma de asigurări și de rude. Pintea a fost reprezentat de un avocat din oficiu. 

Polițist local din Baia Sprie, filmat în timp ce dormea în mașina de serviciu. VIDEO
Recomandări

Polițist local din Baia Sprie, filmat în timp ce dormea în mașina de serviciu. VIDEO

Tâca, soacra lui Marian Pintea, pe care acesta a ucis-o în accident

Uciderea din culpă – la un pas de grațiere

În proiectul de lege privind amnistia și grațierea, promovat de fostul ministru al justiției, Florin Iordache, în ianuarie 2017 și respins de Parlament abia în această săptămână, uciderea din culpă era inclusă printre infracțiunile mai puțin grave. Șoferii care provoacă accidente mortale, de exemplu, ar fi putut beneficia de grațiere. 

Libertatea a discutat la Caracal cu Marian Pintea, zis Licuță, care se grăbea la o cântare, la o nuntă, împreună cu formația. Stă peste drum de casa soacrei sale decedate. 

Marian Pintea, muzicantul apropiat de clanul Oacă

Marian Pintea, percuționistul lui Alex de la Caracal

“Am fost eu condamnat de ceva? Cine sunteți voi să veniți la mine să mă întrebați? Cum adică, n-am făcut închisoare? De ce să fac închisoare?”

Una dintre cumnatele lui ne-a explicat, pe un ton mai calm, că rudele n-au depus plângere în instanță contra lui Pintea, “cum să-și bage cumnatul la pușcărie? Iar Licuță îi zicea mamă soacră-mii, ținea la ea, îl ajutase mult, îi dăduse și casă”. 

“Și cum a omorât-o? Cum s-a întâmplat?”, “S-a întâmplat așa: el a mișcat maneta, a crezut că dă înainte, dar a dat înapoi, nu cunoștea mașina. Și mama Țâca stătea pe piatra aia, vedeți? Și a lovit-o”. Piatra se află încă acolo, lângă gardul casei bătrânești din Caracal. 

Nicușor Oacă, liderul unuia dintre cele mai temute clanuri din Caracal

Citeşte şi:

Polițistul de la Caracal dat afară explică fotografiile în care apare cu interlopi și face dezvăluiri din noaptea căutării Alexandrei. „Alexe nu l-a lăsat pe polițistul Pistol să intre în curte!”

Clanurile din Caracal se pârăsc unul pe altul. Apropiat al lui Oacă: „Oamenii lui Codiță cară votanți PSD cu mașinile, la toate alegerile!”

Căutarea Alexandrei, coordonată de clanuri de interlopi care i-au trimis pe polițiști la adrese greșite!

Fosta parteneră a lui Simone Inzaghi, imagini incendiare la Insula Iubirii
GSP.RO

Fosta parteneră a lui Simone Inzaghi, imagini incendiare la Insula Iubirii

Horoscop 20 septembrie 2019. Berbecii se află la finalul unui drum
HOROSCOP

Horoscop 20 septembrie 2019. Berbecii se află la finalul unui drum